Yaşam kalitenizi yükseltecek 4 alışkanlık! - Azınlıkça
Yaşam

Yaşam kalitenizi yükseltecek 4 alışkanlık!

Zamanı doğru kullanmak günümüzde herkes için önem taşıyor. Üretken olmak isterken tüm enerjinizi kaybetme ve bitkin düşme tehlikesi de var.

Hayatınıza entegre edeceğiniz küçük değişiklikler ile hem yaşam kalitenizi arttırabilir hem de iş hayatında motivasyonunuzu yüksekte tutabilirsiniz. Pembe Teknoloji sitesi yaşam kalitenizi yükseltecek ve acilen edinmeniz gereken 4 alışkanlığı paylaştı.

1. Uyku zamanınızı düzenleyin

Saat 7’de uyanıyorsanız bunu Pazar günü de yapmaya özen gösterin ve öğleden sonraya kadar uyumayı tercih etmeyin. Pazar günü erken uyanarak belki de uyuyabileceğiniz uyku saatinden kaybediyorsunuz gibi görünebilir ancak ertesi gün Pazartesi olduğu için gece yattığınızda daha rahat ve kolay uyuduğunuzu anlayacaksınız.

2. Gün ışığından yararlanın

Gece uyurken ışıktan kaçınmak gerek ve sabah uyandığınızda da gün ışığından olabildiğince yararlanmak lazım. Bu alışkanlığı edindiğinizde 24 saatlik uyuma ve uyanma döngünüz birbiriyle uyum içerisinde olacak. Gün ışığı aynı zamanda vücudunuzdaki kortizol salınımını da yükseltiyor ve sizi çalışma gününe hazırıyor.

3. Mutlaka sabah egzersizi yapın

Sabah egzersizleri verimliliğinizi arttırabileceği gibi kavrama kabiliyetinizi de artıracaktır. İş hayatında sabah egzersizi yapmayanlar ve düzenli uykularını alamayanlar güne enerjik ve verimli başlayamıyor. Siz ise güne 1-0 önde başlayacaksınız!

Appalachian Eyalet Üniversitesi, 3 egzersiz grubu üzerinde yaptığı araştırma gerçekleştirdi. 3 gruba farklı egzersiz saatleri konuldu ve ilk grubun egzersiz saati sabah 7 iken, ikinci grup öğleden sonra 1’de, son grup ise egzersizlerini akşam 7 olarak belirlendi.  Sabah grubunun diğerlerine göre uyku kalitesin ve uyku zamanının en fazla olduğu belirlendi.

Sabah egzersiz yapamıyorsanız da gün içerisinde uyumadan önce mutlaka 2-3 saat arasında egzersiz yapmaya çalışın.

4. Gece rutininize bağlı kalın

Geceleri yaptığınız aktiviteler vücudunuzu, beyninizi ve duygularınızı ertesi güne hazırlama konusunda iyi veya kötü olarak etkilerler. Mesela Uyumadan önce sıcak bir duş almak, ortamı biraz mavi ışıkla aydınlatmak, göz maskesi takmak, beyninizi boşaltmak için aklınızdakileri kağıda dökmek ya da kitap okumak gibi rahatlatıcı aktiviteler sizin ertesi güne dinlenmiş olarak hazırlanmanızı sağlayabilir. Uyumadan önce son  bir saat mutlaka telefondan uzak durmanız gerekiyor..

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et