iPhone’a virüs bulaşır mı? - Azınlıkça
Yaşam

iPhone’a virüs bulaşır mı?

iPhone’a virüs bulaşır mı?

Bilgisayarlarda Windows işletim sistemlerinde görülen virüs bulaşma oranı, Apple’ın işletim sistemi olan MacOS’lara oranla bir hayli yüksek.

Apple kullanıcıları “format atmayı unuttum” diyebiliyor. Ancak windows kullananların en çok başını ağrıtan ise işletim sistemlerine virüs bulaşması. Bu, yazılan virüslerin daha çok windows cihazları hedef almasıyla ilgili. Apple bilgisayarlara virüs bulaşmadığı bir şehir efsanesi.

Cep telefonlarında peki durum nasıl? Bilgisayar işletim sistemlerinde olduğu gibi burada da yaygın olarak android işletim sistemine sahip cep telefonlarının daha fazla virüs saldırısına maruz kaldığı belirtiliyor.

Cihazlarınızı virüsten korumanın ilk koşulu güncel tutmak. Sistem güncellemeleri konusunda ise İOS işletim sistemine sahip iPhone’lar, androidlerin bir adım önünde. Yeni bir güncelleme yayınlandığında tüm iPhone’lara aynı anda güncelleme geliyor. Ancak android platformunda aynı şey geçerli değil. Cihazlar güncelleme yayınlandıktan aylar sonra güncelleme alabiliyor. Bazen şirketler cihazlara güncelleme desteği vermeyebiliyor.

Apple’ın ünlü “duvarlı bahçesi” yani kapalı platformu, kullanıcılarını da güvende tutan bir başka etken. iPhone cihazınıza sadece Apple Store’dan uygulamaya yükleyebiliyorsunuz. Android için ise aynı kural geçerli değil. Bu da güvenli olmayan uygulamalarla dış saldırılara açık hale getirebiliyor cihazı.

iPhone’lar bu nedenlerle daha güvenli. Ancak bu nedenler tek başına iPhone’u kusursuz hale getirmiyor. Zaman zaman güvenlik açıkları görülebiliyor. Ancak Apple, yeni bir güncellemeyle hemen müdahale ederek yeni güncellemelerle açığı kapattığını belirtiyor. Bu da iPhone cihazları bir adım öne geçiriyor android karşısında.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et