Şeker fazla tüketmeyin! Fazla tüketilen şeker zarar veriyor! - Azınlıkça
Yaşam

Şeker fazla tüketmeyin! Fazla tüketilen şeker zarar veriyor!

Şeker fazla tüketmeyin! Fazla tüketilen şeker zarar veriyor!

En doğal haliyle meyve ve sebzelerde bulunan şekerin hayatımız için önemi büyüktür.

Özellikle karbonhidratlı gıdalarda bolca bulunan şekerin psikolojik ve zihinsel sağlığımız için çok olumlu katkıları olduğu gibi, fazla tüketilmesi durumunda ise ölüme kadar götüren rahatsızlıkların temel kaynağı olmaktadır.

Vücuda alınan şeker miktarı çok fazla olduğundan organlarımız bundan zarar görmeye başlayacaktır. Geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara dönüşmeden şeker tüketimi alışkanlıklarımızı gözden geçirmeli ve sağlıklı beslenmenin yollarını aramalıyız.

Fazla Şeker Tüketmenin Zararları Nelerdir?

  • Kalbinize zarar verir. Kalp rahatsızlıkları çeken insanların birçoğunda fazla şeker tüketimi tespit edilmiştir. Kalp yetmezliği riskini arttırmakta ve ölüme kadar varan sonuçlara yol açmaktadır.
    –  Bel ve göbek bölgesinde yağlanmaya neden olur. Son yıllarda artan fast-food kültürü beraberinde obezite (aşırı şişmanlık) gibi sorunları doğurmuştur. Meyve şekeri olarak bilinmekte olan Fruktoz içeren gıdalar aşırı şekilde tüketilmeye başlanmış. Bunun sonucu olarak bel, göbek çevresinde yağlanmaya yol açarak, diyabet ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini büyük oranda arttırmıştır.
    –  Cildimizin esnek ve sıkı görünmesini sağlayan ve deride bulunan hücreleri yenileyerek yaşlanmayı geciktiren kolajen dokunun azalmasına yol açar. Bunun sonucunda da deride kırışık çoğalır ve yaşlanma süreci hızlanır.
    – Fazla şeker kana karıştıktan sonra vücudumuz tarafından yağa çevrilir ve depolanır. Bunun sonucu olarak Karaciğer yağlanması başlar. Karaciğer yağlanması da zamanla sindirim bozukluklarına yol açacaktır.
    – Damar sertliğine yol açar. Araştırmalar gösteriyor ki, fazla şeker kandaki insülin miktarının artmasına neden olmakta, bunun sonucu olarak atardamarlarda bulunan düz kas hücreleri büyümekte ve sertleşmektedir.
    – Fazla şeker tüketimi, depresyon, anksiyete, hafıza kaybı, dalgınlık gibi zihinsel ve psikolojik rahatsızlıklar doğurmaktadır.
    – Hamile bayanlarda, bebeklerin gelişmesine olumsuz etkide bulunur.
    – Dişlerde ve diş etlerinde sararma, çürüme gibi rahatsızlara neden olur.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.