Saçlarınızı daha hızlı uzaması için ne yapmalısınız? - Azınlıkça
Yaşam

Saçlarınızı daha hızlı uzaması için ne yapmalısınız?

Saçlarınızı bu şekilde daha hızlı uzatabilirsiniz

Saçlar sağlığın ve sağlıklı beslenmenin en güzel göstergeleridir. Eğer vücudunuzda herhangi bir vitamin mineral eksikliği yoksa ve gerçekten düzgün besleniyorsanız saçlarınızın uzamaması için tek bir neden kalıyor.

Oda stres ve psikolojik sağlık. Maalesef her alanda olduğu gibi saçlarda stresten çok çabuk etkileniyor. İşte tam da bu aşamada hem bedenen hem de ruhen rahatlatacak bazı önerilerimiz olacak.

Düzenli Olarak Kırıkları Aldırın

Saç uçları kirli hava, ısıl işlemler ve stresten dolayı çok çabuk kırılır ve sağlıksız bir görünüme neden olur. Bu da saçların uzamasının önünde bir engeldir. Bu yüzden ayda 1 de olsa düzenli olarak kırıklarınızı aldırın. Bu sayede hem kırıklarınız temizlenir hem de düzenli kuaföre gitmek insana gerçekten psikolojik bir terapi gibi gelir.

Düzgün Tarayın

Saçlarda dökülme en çok tarama esnasında tarağa gelen saçlar ile oluşur. Bu da aslında birçoğumuzun bilmediği yanlış tarama sonucu oluşur. Öyle ki saçları genelde hepimiz diplerden itibaren tararız. Bu yanlış bir davranıştır. Saçlar uçlardan başlayıp yavaşça yukarı doğru taranır. Böylece tarağa gelen saç sayısı azalacak ve dökülmeyen saçlarınız daha hızlı uzayacaktır.

Bakım Kürü 1

  • Saçlarınızın daha hızlı ve sağlıklı uzamasını istiyorsanız birer kaşık kına, yoğurt, limon suyu ve 1 adet yumurtayı hamur kıvamına getirin ve saçlarınıza sürün.
  • Yaklaşık 2 saat sonra ılık su ile yıkayın.
  • Bu bakım kürünü haftada 1 kez uygulayın.
  • Saçlarınız hem beslenecek hem de hızlı uzayacaktır.

Bakım Kürü 2

  • Saç uzaması için önereceğimiz bakım kürlerinden bir diğeri ise her derde deva çörek otlu olandır.
  • 1 yemek kaşığı çörek otu ve 1 yemek kaşığı susam otunu 1 yumurtanın satısı ile karıştırın.
  • Hazırlandığınız bu karışımı özellikle diplere masaj yaparak sürün ve 1 buçuk saat bekletin.
  • Daha sonra ılık su ile yıkayın.
  • Bu bakım kürünü 2 haftada bir tekrarlayın.
  • Yaklaşık 6 aylık sürecek olan bu bakım kürü ile saçlarda gözle görülür bir fark yaratabilirsiniz.

Saçlarınıza yukarıda önerdiğimiz 2 bakım küründen birisini mutlaka uygulayın. Eğer saçlarınız kuru ise ikinci bakım kürü tam size göre. Eğer yağlı ise size birinci kür çok daha faydalı olacaktır. Bu önerileri dikkate alarak bol su içip temiz beslenerek saçlarınızda istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et