Sizce Hangisi Sağlıklı Bir Tavuğun Yumurtasıdır? - Azınlıkça
Yaşam

Sizce Hangisi Sağlıklı Bir Tavuğun Yumurtasıdır?

0032018 223

Bazen sağlıklı yumurtayı sağlıksız olandan ayırmak çok zor olabilir. Bir çok kişi de sağlıklı yumurta yemenin ne kadar önemli olduğunun farkında değildir.

Sağlıklı yumurtalar doğada büyüyen ve serbest gezen tavukların yetiştirildiği çiftliklerden gelir, fabrika tavuklarından değil!

Sizce Hangisi Sağlıklı Bir Tavuğun Yumurtasıdır?

Yukarıdaki fotoğrafta 3 farklı yumurta sarısı bulunuyor. İlk yumurta sarısının rengi koyu turuncu, ikincinin rengi sarı, üçüncünün rengi açık turuncu.

Peki sizce hangisi sağlıklı bir tavuktan geliyor?

1. Turuncu renkte olan

Eğer turuncu renkte olan sağlıklı bir tavuktan geliyor diye düşündüyseniz haklısınız. Bu yumurta, doğal bir çiftlikte yetiştirilen, serbest gezen, gün ışığı gören tavuktan geliyor.

Böyle yerlerde tavuklar güneş görmeyen karanlık odalarda tutulmuyorlar. Genellikle doğadan besleniyorlar, çimlerdeki böcekleri yiyorlar. Bu da yumurtaların sarısının besin değeri açısından yüksek olmasının başlıca nedeni oluyor.

2. Sarı renkte olan

Bu yumurtaları genellikle marketlerden alıyorsunuz. Aslında yumurta fabrikadan geliyor. Yani daha net olmak gerekirse yumurtalar fabrikalarda korkunç şartlarda yetiştirilen tavuklardan geliyor.

Böyle yerlerde tavuklar sadece tahılla besleniyorlar, güneş ışığı görmüyorlar ve ortam çok pis oluyor. Daha da kötüsü bu tavuklar kuluçka makinasından çıkıyor. Hiç doğal olmayan bir ortam!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.