Yorgunluğa birebir iyi gelen doğal içecek: Zerdeçal-Zencefil karışımı - Azınlıkça
Yaşam

Yorgunluğa birebir iyi gelen doğal içecek: Zerdeçal-Zencefil karışımı

Yorgunluğa birebir iyi gelen doğal içecek: Zerdeçal-Zencefil karışımı

‘Altın süt‘ diye bir şey duydunuz mu? Hindistan cevizi sütü ve yağına baharatlar ve otlar katarak elde edebileceğiniz bu karışım hem çok lezzetli hem de çok zengin bir besin kaynağı oluyor.

Ayrıca sağladığı faydalar da cabası! Bu karışımı günün her saati içebilirsiniz ama çoğu kişi sabah kalkınca boş mideye ve yatmadan hemen önce içmeyi tercih ediyor.

Zerdeçal Sütünü Keşfedin!

Bu içeceğin orijinal ismi Haldi ka doodh, bizdeki adı zerdeçal sütü. Ayurveda’nın popüler tariflerinden biri olduğuna inanılıyor. Hindistan’ın çok eskilere dayanan bu iyileştirme sistemi, bu içeceği detoks yapmak, kan şekerini düzenlemek, iltihaplanmaları tedavi etmek ve daha bir çok rahatsızlık için kullanıyor.

Bu sihirli kremamsı içecek bir çok fayda sağlıyor. Bizde sizinle bu içeceğin nasıl yapıldığını ve faydalarını paylaşmak istedik.

Aslında hindistan cevizi sütü, hindistan cevizi yağı, kök zencefil, zerdeçal ve karabiber karışımından oluşuyor. Tatlandırıcı olarak da bal ekleyebilirsiniz. Zerdeçal bu karışımdaki en güçlü malzeme ve bir çok tedavi edici özelliği bulunuyor.

Geleneksel olarak süt şeklinde yapılan bu içeceği ya da karışımı yemeklere, çaylara ve çorbalara da ekleyebilirsiniz.

Sayısız faydasını anlatabilmek için tek tek malzemeleri ele almak lazım.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, en güçlü malzeme olan zerdeçal kas ve eklem ağrılarına, karaciğer hastalıklarına, cilt sorunlarına, solumun hastalıklarına, mide-bağırsak problemlerine ve artrite iyi geliyor.

Genel olarak tüm sağlığımıza destek oluyor. İltihaplanmayı ve mikropları önleyici özellikleri sayesinde kronik ve doğuştan olan bağışıklık sistemi ile ilgili hastalıklarda iltihaplanmayı tedavi etmeye yarıyor.

Yapılan çalışmalar alerji, intolerans, Alzheimer ve demans tedavisine iyi geldiğini, kan şekerini düzenlediğini, depresyonu tedavi ettiğini, karaciğeri temizlediğini ve hatta kansere iyi geldiğini gösteriyor.

Zencefil çok güçlü bir iltihap önleyici, adet sancılarını azaltıyor, kan şekerini düzenliyor, mide bulantısına iyi geliyor, sindirime yardımcı oluyor ve soğuk algınlığı belirtilerini ortadan kaldırıyor.

Hindistan cevizi sütü yüksek miktarda B vitamini, magnezyum, elektrolitler ve yağ asitleri içerir. Bunlar da kan şekerini düzenlemeye, eklem ağrıların gidermeye ve kilo almayı önlemeye yarar.

Hindistan cevizi yağı ise etkili bir şekilde yaraların iyileşmesini sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirime yardımcı olur, kilo vermeye yardımcı olur, cildi nemlendirir ve karaciğer, böbrek rahatsızlıklarını önler.

Karabiber zerdeçalın vücut tarafından emilmesini sağlar, ayrıca serbest radikallerle savaşır, soğuk algınlığına iyi gelir, sindirime yardımcı olur ve kansızlıkla savaşır.

Balın güçlü antibakteriyel özellikleri vardır, bu nedenle soğuk algınlığına ve alerjilere iyi gelir, vücudu rahatlatır ve uyumaya yardımcı olur.

Gördüğünüz gibi bu zerdeçal sütü tam bir doğal sağlık bombası!

Hazırlaması da çok kolay ve pratik.

Altın süt tarifi:

  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Küçük bir parça taze kök zencefil, soyulmuş ve kıyılmış
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • Bir tutam karabiber
  • 2 su bardağı hindistan cevizi sütü*
  • 1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

*farklı çeşit sütler de kullanabilirsiniz ama yeni sağılmış süt kullanmamaya çalışın çünkü laktoz intoleransı, egzema, alerji, sivilce, kurdeşen, nefes alma zorluğu ve rahatsız bağırsak sendromuna (IBS) neden olabilir.

Hazırlanışı:

Bir cezvede veya sos tenceresinde tüm malzemeleri karıştırın ve 5 dakika ısıtın. Bu kadar!

Hemen içebilirsiniz!

Sahab kalkar kalmaz aç karnına içmenizi öneririz. Böylece detoks yapmış olursunuz, iltihaplanmaları azaltırsınız ya da önlersiniz, iyileşmenizi hızlandırırsınız ve diğer bir çok faydasını en iyi şekilde elde etmiş olursunuz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et