Hindi etinin hiç bilinmeyen özellikleri - Azınlıkça
Yaşam

Hindi etinin hiç bilinmeyen özellikleri

Genellikle yılbaşı sofraları ile bütünleşen hindi etinin faydalarını belki de hiç birimiz bilmiyoruz.

Kırmızı et ve tavuk etine göre faydaları daha yüksek olan hindi etini daha sık tüketmemiz için oldukça fazla neden var. Bu bakımdan hindi etinin bilinmeyen faydaları hakkında daha çok bilgi edinmek gerekiyor.

Hindi eti kolesterol ve kalori değeri açısından diğer etlere göre çok daha düşük ve protein değeri açısından çok daha faydalıdır. Aslında hindi eti yararlılık bakımından tavuk eti ile kırmızı et arasında bir değere sahiptir. Sağlık açısından yağ ve kolesterol değerleri açısından tavuk etine yakınken vücutta kullanımı açısından kırmızı ete daha yakındır. Bu bakımdan diyette çeşitlilik adına hindi etini de sıklıkla tercih etmekte fayda var.

Hindi Etinin Özellikleri

  • Daha öncede bahsettiğimiz gibi kolesterol ve yağ içeriği açısından çok daha düşük ve besleyicidir.
  • Ayrıca hindiler doğal ortamlar yani meralarda beslenme imkanına sahip hayvanlardır. Bu yüzden daha ekonomik olması bakımından yetiştirme ve beslemesi oldukça kolaydır.
  • Hindiler bu sebepten daha doğal beslenir ve bünyelerinde kimyasalı daha az barındırırlar.
  • Protein değerinim yüksek olmasından dolayı özellikle çocuk beslenmesinde çocukların sağlıklı büyüyüp gelişmesi için oldukça etkilidir.
  • Aynı zamanda hindi etinin bilinmeyen faydaları arasında protein değerinin bu kadar yüksek ve yağ oranının düşük olması sporcular içinde muhteşem bir besin kaynağıdır.

Sağlıklı Hindi Eti Nasıl Seçilir?

Tüm bu bahsettiğimiz özelliklerden maksimum faydalanmak için sağlıklı ve güvenilir bir hindi etine sahip olmanız gerekiyor. kimyasalın ve sahteciliğin oldukça fazla olduğu günümüzde bu bakımdan doğru eti seçmek gerekiyor. öncelikle hindi uysal bir hayvan değildir. Oldukça hareketli ve hırslı bir hayvandır. Bu yüzden eğer hayvan pazarından alacaksanız tedbirli gitmekte fayda vardır. Hindi etinin sağlıklısı için en hareketli ve canlı olanı almak gerekiyor. Çünkü bu hayvanlar doğası gereği oldukça hareketli hayvanlardır. Eğer bu hayvanlarda cansız ve sakim bir durum görülüyorsa bir sağlık problemi söz konusudur.

Sağlık için oldukça elzem olan hayvan etleri arasında da en sağlıklı olanı tercih etmek için hindi etinin bilinmeyen faydaları hakkında bilgi sahibi olmak iyi olacaktır. Yılbaşı sofraları dışında alışık olmadığımız bu ete artık daha çok şans vermek gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.