Aralıksız bir uyku için yatmadan badem yiyin - Azınlıkça
Yaşam

Aralıksız bir uyku için yatmadan badem yiyin

Aralıksız bir uyku için badem yiyin

Deliksiz bir uyku çekmek herkesin hayali olsa gerek. Hepimiz rahat uyumak için farklı yöntemler deniyoruz. Aslında bu durum çok da zor değil.

Belki gün içinde farkında olmadan yaptığımız ufak tefek hataları düzelterek geceleri çok daha rahat uyuyabiliriz. Mesela birisi size yatmadan önce badem yiyin dediğinde önce şaşırabilirsiniz ancak etkisini gördükçe sebebini anlamanız hiç de zor değil. Badem ve uyku arasındaki ilişkiyi inceleyecek olursak;

Rahat ve deliksiz bir uyku için;

  • Öncelikle geceleri rahat uyumak için öğleden sonra kafein tüketimini azaltmak gerekiyor. Öğleden sonra içilen kafein içerikli içecekler etkisini daha çok akşam saatleri ve gece yarısı göstermektedir.
  • Gün içinde aşırı yağlı ve sindirimi zor besinler tüketmekten kaçının. Özellikle yatmaya 2 saat kala mideyi oldukça boş bırakmak gerekiyor. Aksi halde sindirimi zor besinler uyumaya engel oluyor.
  • Yatmadan önce odanın havalandırılması ve yatak, yorgan ve çarşaf gibi malzemelerin temiz olmasına dikkat etmek gerekiyor.
  • Uyurken odanın tamamen karanlık olmasına dikkat edin.
  • Yatmadan önce protein açısından zengin olan bademin tüketilmesi de rahat bir uyku için oldukça ideal. Badem ve uyku bu bakımdan birbiri ile güçlü bir ilişkiye sahiptir.

Bademin Uyku Üzerine Etkisi

Badem özellikle badem yağının rahatlatıcı etkisi üzerinden de yola çıkılarak uyku üzerine etkilerini gündeme getiriyor. Protein ve E vitamini açısından oldukça zengin olan bademin tüketimi kişilerde rahatlama ve stresin azaltılmasını sağlıyor. Ayrıca kan basıncını düzenlemesi ve kan dolaşımını artırması sayesinde yine kişilerde rahatlatıcı etkiye sahiptir. Ayrıca kaslara biriken yükün ve ağrının azalmasına etki ediyor. Bu sayede yatmadan önce badem tüketimi badem ve uyku üzerine söylenenleri haklı çıkarıyor.

Ancak bu arada şunu unutmamak gerekiyor. Bademi gün içinde aşırı tüketmek fazla yağ ve kalori alımına neden olacağı için hem kilo kontrolü üzerine olumsuz etki yapar hem de gece uyku düzenini bozar. Bu yüzden bademin tüketimi yatmadan 3-4 saat öncesine kadar olmalı ve günlük 1 yada 2 porsiyonu geçmemelidir. Yeterli ve dengeli tüketimde oldukça faydalı olan bademi düzenli olarak tüketebilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.