Öldükten 3.5 saat sonra dirildi! - Azınlıkça
Yaşam

Öldükten 3.5 saat sonra dirildi!

Öldükten 3.5 saat sonra dirildi!

İstanbul’da fenalaşan hasta hastaneye kaldırıldı. Solunum ve kalp atışı olmadığını gören doktorlar, 40 dakika “canlandırma” işlemi uyguladı, sonuç alamadı.

11.00’de “Öldü” diye kayda geçen hasta, morga kaldırıldı. 14.30’da cenazeyi almaya morga giden yakınları, şahsın nefes aldığını fark etti. Hasta hemen yoğun bakıma kaldırıldı ancak 10 gün daha yaşayıp öldü.

Öldükten sonra dirilmek!.. İnsanlık tarihinin yüzlerce yıllık fantastik hikâyelerinin başında geliyor. İncil’de, İsa’nın mucizelerinden biri olarak, Beytanyalı Lazarus’un diriltilmesi ayrıntılı şekilde anlatılır. Cüzzamdan ölen Lazar, İsa tarafından ölümünden 4 gün sonra “el, ayak ve yüzü sargılı halde” diriltilir.

Tarih boyunca sürekli anlatılan bu yeniden canlanma öyküleri yüzünden, gömülmek üzere bekletilen cenazelerin el ve ayaklarına minik çanlar bağlanması bir gelenekti.

Ölümden sonra dirilme, gerilim ve korku filmleri sahnelerinin de vazgeçilmezleri arasındadır. “Flatliners” (Çizgi Ötesi) adlı film, acil serviste bir grup genç ve dahi doktorun ölümle hayat arasındaki ince çizgide ne yaşandığına dair meraklarını gidermek için yaptıkları çılgın deneyimi anlatır. Sırayla birbirlerinin kalplerini durdururlar. “Kardiyopulminer canlandırma” yani yaygın adıyla “elektro-şok” ile hayata dönen 5 doktorun amacı, öldükten sonra yaşam olup olmadığını görmektir.

Tıp, bu tip olayları “oto-resüsitasyon” ya da tıp terminolojisindeki karşılığı olarak bilinen “Lazarus fenomeni” olarak adlandırıyor. Yani ölüm gerçekleşiyor ancak bir süre sonra hiçbir müdahale olmadan hasta geri dönüyor ve kalbi atmaya başlıyor.

Devamını okumak için: http://www.haberturk.com/oldukten-35-saat-sonra-dirilen-hasta-10-gun-sonra-yasamini-yitirdi-1801110

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.