Çorba kasesinden araba yaptı! - Azınlıkça
Yaşam

Çorba kasesinden araba yaptı!

12212017 22

Sivas’ta sanayi sitesinde 34 yıldır esnaf olan İsmail Güneş (51), çorba kasesi, tekerlekli sandalye, ahşap askılık, engelli aracı, motosiklet motoru gibi malzemeleri kullanarak 4 ayda otomobil yaptı.

Güneş, aracı 1500 liraya mal etti. 2 kişilik otomobil, 10 liralık benzin ile 100 kilometre yol kat ediyor. Güneş, otomobile ‘İsomobil H20’ adını verdi.

Sivas’ta Ata Sanayi Sitesinde 34 yıldır esnaflık yapan, evli ve 3 çocuk babası İsmail Güneş, oğlu Muhammet İkbal’in (10) isteği üzerine, otomobil yapmaya karar verdi. 4 ay önce kendisine ait dükkanda çalışmaya başlayan Güneş, kullanılmayan malzemeler ve motosiklet motoru ile otomobil yaptı. Güneş aracın yapımında sandalye, tekerlekli sandalye ve şanzıman ile çiçeklik kullandı. Aracın direksiyonu ahşap askılıktan, teker korumaları ise çorba kasesinden oluştu. İsmail Güneş, 2 kişilik olarak tasarladığı otomobile ise ‘İsomobil H2O” ismini verdi.

Oğlunun isteği üzerine çalışmaya başladığını ifade eden İsmail Güneş, “Ben de eldeki imkanları değerlendirerek bu aracı tasarladım, yaptım. Elimize bir hurdacıda motosiklet motoru geçti. Onun üzerinde bu gördüğünüz arabayı şekillendirmeye başladık. Önce jantlarını bulduk daha sonra evdeki eski sandalyelerimin döşemelerini buldum onları getirdim. Lastiklerini aldık. Direksiyon kısmında askılık çerçevesini kullandım. Ön camını plastikten aldım ona göre eğdim. Jantlarını çorba kaselerinden yaptım. Engelli araçlarının arka kısmının teker bağlantılarını kullandım. Acentelerden farlarını aldık. Onları monte ettik. 4 ay gibi bir sürede tamamladık. Bin 500 liraya mal oldu” dedi.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et