SYRIZA hükümeti neden papazları devletten ayırmak isterken Batı Trakya’daki imamları devlete daha fazla bağlamak istiyor? - Azınlıkça
Radyo Azınlıkça

SYRIZA hükümeti neden papazları devletten ayırmak isterken Batı Trakya’daki imamları devlete daha fazla bağlamak istiyor?

SYRIZA hükümeti neden papazları devletten ayırmak isterken Batı Trakya'daki imamları devlete daha fazla bağlamak istiyor?

SYRIZA hükümeti neden papazları devletten ayırmak isterken Batı Trakya’daki imamları devlete daha fazla bağlamak istiyor?

Başbakan Aleksis Tsipras din-devlet ayrımı için ilk adım sayılan bir hamle gerçekleştirdi ve Yunanistan Kilisesi ile Ortodoks din adamlarının devlet memurluğundan çıkarılmaları ve mülklerinin kullanımı konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Anayasası dahil devletin varlığı Ortodoks inancı üzerine inşa edilmiş bir Yunanistan için Tsipras’ın bu açıklaması ne anlam ifade ediyor?

Anlaşma hakkında İstanbul Ekümenik Patrikliğinin bilgilendirilmemesine kızan Patrik Bartholomeos, kendisine bilgi vermeye gelen Yunan Dinişleri Bakanını gerçekten feci şekilde azarladı mı?

İstanbul Patrikliği hangi nedenlerle Yunanistan’da kiliseyi ilgilendiren konularda söz sahibi olmak istiyor?

Tsipras neden Ortodoksları devletten ayırmak isterken Batı Trakya’daki Müslümanların kurumlarını devlete daha fazla bağlamak istiyor?

Bütün bu gelişmeleri ve soruları Evren Dede Agora’da akademisyen Dimostenis Yağcıoğlu ile konuştu. Otuz iki dakikalık podcast yayını Yunanistan’daki din – devlet ilişkilerine ışık tutuyor.

İZLEMEK İÇİN VİDEOYA TIKLAYIN

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et