Ανοίγει στην κυκλοφορία η παλιά γέφυρα Κομψάτου; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ανοίγει στην κυκλοφορία η παλιά γέφυρα Κομψάτου;

Ανοίγει στην κυκλοφορία η παλιά γέφυρα Κομψάτου;

Σε γνώση του “Χρόνου” περιήλθαν πληροφορίες ότι ανοίγει στην κυκλοφορία  η παλιά γέφυρα Κομψάτου.

Η επίσημη απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αυτή τη εβδομάδα, όπως πληροφορηθήκαμε. Δύο μήνες μετά την κατάρρευση της γέφυρας Κομψάτου δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα κυκλοφορίας και ίσως αυτή η ενέργεια να δώσει μία πρώτη λύση. Από την 10η Σεπτεμβρίου 2017, οπότε και κατέρρευσε η γέφυρα Κομψάτου, ανέκυψε το πρόβλημα κυκλοφορίας οχημάτων.

Κι ενώ αρχικά η κίνηση διοχετεύτηκε από την παλιά παράκαμψη, αυτό στη συνέχεια κρίθηκε ως  βεβιασμένη απόφαση, καθώς κανείς δεν γνώριζε ποια η αντοχή της παλιάς γέφυρας. Την επομένη της κατάρρευσης δηλαδή στις 11 Σεπτεμβρίου μετά από έκτακτο ΣΟΠΠΕ ελήφθη η απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο τμήμα Πολυάνθου – Ιάσμου μέσω και της παλιάς γέφυρας του Κομψάτου. Αποφασίστηκε η κυκλοφορία του συνόλου των οχημάτων να γίνεται από την διασταύρωση Πολυάνθου- Αμβροσίας μέσω Μωσαϊκού – Γαλήνης – Ιάσμου και αντίστροφα, μέχρι και την εκτίμηση της κατάστασης από τους αρμόδιους φορείς.

Από την διασταύρωση Πολυάνθου- Αμβροσίας μέσω Μωσαϊκού – Γαλήνης – Ιάσμου διεξάγεται μέχρι σήμερα η κυκλοφορία οχημάτων. Όμως ακόμα και αυτή η λύση ενέχει κινδύνους, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν ιρλανδικές διαβάσεις, που καθίστανται απροσπέλαστες όταν φουσκώνουν τα ποτάμια. Το ζήτημα είχαν αναδείξει πρώτοι οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ Ροδόπης βάζοντας τη συζήτηση στη σωστή του βάση.

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξει στην κυκλοφορία οχημάτων στην παλιά γέφυρα Κομψάτου, αν για παράδειγμα θα επιτρέπεται σε αυτήν η κίνηση οχημάτων, αυτό είναι κάτι που γίνει γνωστό μέσω της επίσημης απόφασης.

Πηγή: Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et