Μήπως καλύτερα να γίνει τη Τρίτη το παζάρι Κομοτηνής; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μήπως καλύτερα να γίνει τη Τρίτη το παζάρι Κομοτηνής;

Μήπως καλύτερα να γίνει τη Τρίτη το παζάρι Κομοτηνής;

Αυξημένη κίνηση εντοπίσαμε στο παζάρι της Παρασκευής. Η λαϊκή αγορά πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα εκτάκτως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, αντί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου λόγω της εθνικής εορτής.

Η αυξημένη κίνηση, ενδεχομένως και τυχαία μιας που η μία επίσκεψη δεν απαιτεί ασφαλή ένδειξη, έφερε παρόλα αυτά στο προσκήνιο το ζήτημα της ημέρας διεξαγωγής του παζαριού.

Με παραγωγούς, επαγγελματίες και μικροπωλητές να αναπολούν την …Τρίτη, διεξάγεται πλέον το Σαββατιάτικο παζάρι. Από τη μία η αλλαγή της ημερομηνίας, από την άλλη η ολοένα και στενότερη τσέπη του μέσου Κομοτηναίου, συνδυάζονται ώστε το μεροκάματο στη λαϊκή να βγαίνει αρκετά δύσκολα. Κερασάκι στην “τούρτα” αποτελεί το παράνομο εμπόριο, που δε λένε να τιθασεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι νόμιμοι επαγγελματίες να πλήττονται …εις τριπλούν.

Φυσικά, η αλλαγή μέρας από μόνη της δεν αποτελεί πανάκεια, καθώς η λαϊκή διεξάγεται κάθε Σάββατο εδώ και σχεδόν μία δεκαετία. Επομένως, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή δεν έχουν βιώσει ούτε την Τρίτη, με οικονομική κρίση.

Παρόλα αυτά ένα πείραμα αλλαγής ημέρας, ίσως να μπορούσε να εφαρμοστεί, με προϋποθέσεις. “Καλύτερη μέρα πιστεύω ότι θα ήταν η Τρίτη, ειδικά σε σχέση με το Σάββατο”, διαπιστώνει η Τάνια Μπόζη και επιχειρηματολογεί ως εξής: “Θα ερχόταν κόσμος από τα χωριά για να ψωνίζει και να πηγαίνει στις υπηρεσίες της Κομοτηνής”.

“Δυστυχώς κάθε χρονιά στην αγορά είναι και χειρότερη από την προηγούμενη”, μας απαντά στο πως πάνε οι δουλειές και παρατηρεί εκτός από μειωμένη κίνηση στο παζάρι και πιο μετρημένες αγορές από τους πελάτες που παίρνουν τόσα όσα προγραμματίζουν να καταναλώσουν.

Μήπως καλύτερα να γίνει τη Τρίτη το παζάρι Κομοτηνής;

Η κα Μπόζη θίγει και το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού, υπογραμμίζοντας ότι “υπάρχουν και πάγκοι παράνομοι, δηλαδή κόσμος που δεν έχει δηλώσει ότι πουλάει στη λαϊκή. Και τελικά την πατάμε εμείς που είμαστε νόμιμοι”.

Παρά τις δυσκολίες, έχει διατηρήσει τις τιμές στα ίδια επίπεδα, την βλέπουμε να χαμογελά και να εξυπηρετεί πάντα …με γάντια, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής.

Σε άλλο σημείο συναντάμε τον Μουσταφά Ραϊφ, ο οποίος επίσης ζητά αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς. “Θέλουμε να αλλάξει μέρα το παζάρι. Να γίνει Τρίτη, χίλιες φορές”, αναφέρει κι εξηγεί ότι την Τρίτη “θα κατέβαινε κόσμος από τα χωριά, τώρα έρχεται κόσμος κυρίως μόνο από την Κομοτηνή”.

Καταληκτικά, ο κος Μουσταφά διαπιστώνει ότι αντέχει δύσκολα εν μέσω κρίσης. Πάντως οι μπανάνες που αγοράσαμε από τον πάγκο του ήταν γευστικότατες.

Πηγή: Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.