Ζητούμε σταθμό ελέγχου ρύπανσης του αέρα τον χειμώνα στην Κομοτηνή! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ζητούμε σταθμό ελέγχου ρύπανσης του αέρα τον χειμώνα στην Κομοτηνή!

 Ζητούμε σταθμό ελέγχου ρύπανσης του αέρα τον χειμώνα στην Κομοτηνή!

Ο χειμώνας βρίσκεται μπροστά μας και όσο το πετρέλαιο θέρμανσης θα παραμένει δυσπρόσιτο για τα περισσότερα νοικοκυριά, τόσες περισσότερες καμινάδες θα καίνε.

Από σόμπες, τζάκια, εγκαταστάσεις πέλλετ και άλλες πηγές θέρμανσης. Ποια είναι όμως η επιβάρυνση που δέχεται η ατμόσφαιρα στην Κομοτηνή και κατά συνέπεια η υγεία των κατοίκων της;

Το επίκαιρο ερώτημα περί της αιθαλομίχλης, φαινόμενο που παρατηρείται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας τα τελευταία χρόνια, έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Σπάρτακος Κώστας Καραΐσκος, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής.

Αφορμή για την παρέμβασή του αυτή ήταν η συμμετοχή του Δήμου Κομοτηνής στο Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια. Συγκεκριμένα ο κος Καραΐσκος είπε: “Υπάρχει το πανεπιστήμιο, οι άνθρωποι, τα εργαλεία και το προσωπικό και το μόνο που χρειάζεται είναι να επανδρωθεί ένας σταθμός ελέγχου της ποιότητας και της ποσότητας αυτής της ρύπανσης. Το είχαμε πει και παλιότερα και είχε αναλάβει δήθεν η Περιφέρεια να το προωθήσει το θέμα, αλλά… Σε τελική ανάλυση δεν έγινε τίποτα”.

Με πληροφορίες από τον Χρόνο

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et