Δεν θα περάσει από τη Θράκη φέτος η Ολυμπιακή Φλόγα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δεν θα περάσει από τη Θράκη φέτος η Ολυμπιακή Φλόγα

Δεν θα περάσει από τη Θράκη φέτος η Ολυμπιακή Φλόγα

Με την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeong Chang της Νότιας Κορέας, ξεκινάει σήμερα η επταήμερη λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το Ολυμπιακό Φως θα γεννηθεί στο ναό της Ήρας με τον παραδοσιακό τρόπο, απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου, με παρόντες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό της Νοτίου Κορέας Nak-Yon Lee, τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής «Pyeong Chang 2018» και σύσσωμη τη νέα Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο. Η τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, με Πρωθιέρεια την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου και χορογράφο την Αρτέμιδα Ιγνατίου.

Αμέσως μετά, με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον 24χρονο χιονοδρόμο Απόστολο Αγγέλη, το σύμβολο του Ολυμπισμού θα διανύσει συνολικά 2.129χλμ επί ελληνικού εδάφους, προτού καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία θα μετάσχουν 505 λαμπαδηδρόμοι και συνολικά θα πραγματοποιηθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 Δήμους επί οκτώ ημέρες.

Δυστυχώς, η Θράκη δε συμπεριλήφθη στον προγραμματισμό των διοργανωτών, και ως εκ τούτου, μαζί με τα νησιά, την Κρήτη και τη νότια Πελοπόννησο, θα απουσιάζει από αυτή τη μεγάλη γιορτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ολυμπιακή φλόγα ορίστηκε να φτάσει μέχρι τη Δράμα και ύστερα να επιστρέψει στη Νάουσα και από εκεί να «κατηφορίσει» προς την κεντρική Ελλάδα, με προορισμό την Ακρόπολη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας έχει οριστεί ως εξής:

24/10/17Αρχαία Ολυμπία (τελετή αφής), Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ήλιδα, Καλάβρυτα, Πάτρα.

25/10/17 Πάτρα, γέφυρα Ρίου, Αντίρριο, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Άρτα, Ιωάννινα.

26/10/17 Ιωάννινα, Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά .

27/10/17 Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Τούμπα, Θεσσαλονίκη.

28/10/17 Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σιδηρόκαστρο, Σέρρες, Δράμα, Νάουσα.

29/10/17 Νάουσα, Βέροια, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Λάρισα, Δελφοί.

30/10/17 Δελφοί, Αράχοβα, Λιβαδειά, Ελευσίνα, Ακρόπολη.

31/10/17 Ακρόπολη(αναχώρηση), Αθήνα, Παναθηναϊκό Στάδιο (παράδοση φλόγας)

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et