Εγκαινιάστηκε η πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στην Ελλάδα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε η πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε η πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής εγκαινίασε την πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στον Ελεώνα Θηβών.

Σήμερα η Ελλάδα είναι πρώτη στην κατάταξη, μεταξύ των χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης στους δείκτες βελτίωσης των συνθηκών κράτησης.

Ο ίδιος τόνισε, πως τα έργα αυτά υλοποιούνται σε μια περίοδο δημοσιονομικής στενότητας: «Όταν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν είχαν την πολιτική βούληση να τα υλοποιήσουν, καθώς υπήρχε διαφορετικός προσανατολισμός στην αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Εγκαινιάστηκε η πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στην Ελλάδα

Στο περιθώριο των εγκαινίων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Σταύρος Κοντονής επισκέφθηκε και τις κλειστές φυλακές και συνομίλησε με τις κρατούμενες.

Η πρώτη Γυναικεία Αγροτική Φυλακή Ελεώνα έχει στελεχωθεί με (φυλακτικό και επιστημονικό) προσωπικό, έχουν διατεθεί οι κατάλληλοι χώροι διαμονής και έχουν προετοιμαστεί οι καλλιέργειες. Λειτουργεί ως τμήμα της κλειστής φυλακής Γυναικών Θήβας, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται προσωπικό, δομές, και υπηρεσίες. Έχει χωρητικότητα τριάντα κρατουμένων και ήδη έχουν μεταφερθεί οι πρώτες δώδεκα, οι οποίες διαμένουν σε μικρά διαμερίσματα.

Εγκαινιάστηκε η πρώτη Αγροτική Φυλακή Γυναικών στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημιουργήθηκε θέση Βρεφονηπιοκόμου, που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών που είναι στη φυλακή με τις μητέρες τους.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.