Συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής είχε ο Επικεφαλής του Σπάρτακου - Azınlıkça
Ειδήσεις

Συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής είχε ο Επικεφαλής του Σπάρτακου

Συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής είχε ο Επικεφαλής του Σπάρτακου

Συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργου Φιλιππίδη είχε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος» κ. Κώστας Καραΐσκος. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την ιατρική στελέχωση του νοσοκομείου.

Όπως επισημαίνει η δημοτική παράταξη σε ανακοίνωσή της για τα όσα διημείφθησαν στην συνάντηση, «καθώς διανύουμε περίοδο νοσοκομειακών προσλήψεων (επιμελητών και επικουρικών) ανά την Επικράτεια, το ερώτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία (και μεταφέρθηκε αρμοδίως) ήταν αν ως πόλη επωφελούμαστε της συγκυρίας αυτής.

Ο κ. Φιλιππίδης μας βεβαίωσε πως αυτό όντως συμβαίνει, έχοντας προσλάβει τον τελευταίο χρόνο 8 γιατρούς (έναντι μηδενός τα προηγούμενα 6 χρόνια!) και επίκειται η πλήρωση άλλων 5 θέσεων. Από την πλευρά του ο Κ. Καραΐσκος επεσήμανε πως το νοσοκομείο της Κομοτηνής ήταν ήδη πίσω από άλλα ομοειδή και η οικονομική του τακτοποίηση που πρόσφατα επιτεύχθηκε μπορεί να συμβάλει στο άνοιγμα κι άλλων θέσεων μονίμων γιατρών, ώστε να στελεχωθούν και κρίσιμοι τομείς που υστερούν (νευρολογική, ψυχιατρική, ΩΡΛ, ενδοκρινολογικό, ΜΕΘ…).

Επίσης ο επικεφαλής του “Σπάρτακου” μετέφερε την ανησυχία του για την έρευνα του ΕΟΠΥΥ η οποία ενέπλεξε ανθρώπους των οποίων η ακεραιότητα είναι πασίγνωστη στην πόλη και η οποία επίσης δημιουργεί μείζον πρόβλημα στην λειτουργία της χειρουργικής κλινικής. Τέλος, διατυπώθηκε από κοινού η προσδοκία για γρήγορη υλοποίηση της δωρεάς του Ιδρύματος Σ. Νιάρχου, η οποία θα αποδώσει στην πόλη ένα νέο νοσοκομείο, πρότυπο από πολλές απόψεις για όλη την Ελλάδα».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.