Εκπτώσεις έως 80% για τους φτωχούς καταναλωτές της ΔΕΗ - Azınlıkça
Ειδήσεις

Εκπτώσεις έως 80% για τους φτωχούς καταναλωτές της ΔΕΗ

Εκπτώσεις έως 80% για τους φτωχούς καταναλωτές της ΔΕΗ

Δεν θα γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

Ενώ θα υπάρξουν εκπτώσεις έως 80 % για τους φτωχούς δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με δικλείδες ασφαλείας, όπως η περιουσιακή κατάσταση για να προλαμβάνονται κρούσματα κατάχρησης των επιδοτούμενων τιμολογίων.

Αυτό ανέφερε χθες αρμόδια πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενόψει των ρυθμίσεων που επίκεινται τόσο για το ΚΟΤ όσο και για την αποζημίωση της ΔΕΗ για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που παρέχει.

Νέο καθεστώς θα ισχύσει και για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, με νομοθετική ρύθμιση που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Με το νέο πλαίσιο θα παρέχονται εκπτώσεις έως 80 % στις χρεώσεις για την ενέργεια στους δικαιούχους με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ η κλίμακα των εκπτώσεων θα βαίνει μειούμενη ανάλογα με το εισόδημα και την περιουσία. Δηλαδή ένα νοικοκυριό με χαμηλό εισόδημα αλλά με μεγάλη ακίνητη περιουσία θα εντάσσεται μεν στο ΚΟΤ αλλά με χαμηλότερες εκπτώσεις.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et