Πρόστιμα έως 500 ευρώ σε όποιον ρίχνει σκουπίδια σε λάθος κάδο! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πρόστιμα έως 500 ευρώ σε όποιον ρίχνει σκουπίδια σε λάθος κάδο!

Πρόστιμα έως 500 ευρώ σε όποιον ρίχνει σκουπίδια σε λάθος κάδο!

Κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αυτό, οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης με στόχο τη μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν για την υγειονομική ταφή. Το νομοσχέδιο φέρνει όμως και πρόστιμα σε όποιον ρίχνει τα σκουπίδια σε λάθος κάδο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αναβαθμίζεται ο ρόλος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ο οποίος θα μπορεί να επιβάλει και πρόστιμα σε συστήματα ή φορείς που παραβιάζουν τη νομοθεσία. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Μία σημαντική αλλαγή φέρνει το νομοσχέδιο και στα δημοτικά τέλη αφού αλλάζει η χρέωση στους δήμους για τα σκουπίδια που μεταφέρουν στις χωματερές. Οι δήμοι τώρα χρεώνονται με βάση τον πληθυσμό και όχι με την ποσότητα των σκουπιδιών κάτι που θα αλλάξει αφού η χρέωση θα γίνεται βάσει της ποσότητας που θα στέλνουν στη χωματερή γεγονός που θα σημάνει και μεγαλύτερες χρεώσεις για τους πολίτες οι οποίοι ως τώρα πληρώνουν με βάση τα τετραγωνικά του σπιτιού τους.

Παράλληλα θεσμοθετείται πρόστιμο για όσους με ευκολία ρίχνουν όπου βρουν τα σκουπίδια τους. Δηλαδή θα υπάρχουν πρόστιμα που θα ξεκινούν από 20 ευρώ και θα φτάνουν ως και τα 500 ευρώ για όσους ρίχνουν βιολογικά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et