1,5 εκατ. ευρώ χρειάζονται για τη γέφυρα Κομψάτου - Azınlıkça
Ειδήσεις

1,5 εκατ. ευρώ χρειάζονται για τη γέφυρα Κομψάτου

1,5 εκατ. ευρώ χρειάζονται για τη γέφυρα Κομψάτου

Σχεδόν ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από την “ξαφνική” πτώση της γέφυρας, που ένωνε Κομψάτο και Ίασμο, και τα “χέρια” της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραμένουν “δεμένα”.

Ο λόγος είναι πως έχει παραγγελθεί εισαγγελική έρευνα, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η οποιαδήποτε παρέμβαση στο σημείο, ωσότου υπάρξει πόρισμα εισαγγελέως. Το παραπάνω έγκειται στη διαφάνεια και στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της δικαστικής κρίσης, καθώς η οποιαδήποτε εργασία θα μπορούσε να επηρεάσει το πόρισμα των πραγματογνωμόνων. 

Για το θέμα, το οποίο κρίνεται ως ιδιάζουσας σημασίας, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, πραγματοποίησε έκτακτη ενημέρωση στην αρχή της 16ης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου. 

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι ακόμη δε μπορεί να γίνει καμία επέμβαση στο σημείο καθώς “ταυτόχρονα έχει παραγγελθεί και εισαγγελική έρευνα. Μέχρι τότε δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα στο σημείο της πτώσης, γιατί θα πρέπει να υπάρχει το πόρισμα της έρευνας”.

Τέλος, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε τις αποφάσεις που πήρε η περιφέρεια, με δεδομένη την ως άνω κατάσταση, δηλαδή την εναλλακτική όδευση. “Εκπονούμε μελέτη (50.000 ευρώ) για να δούμε την παράκαμψη από την παλιά γέφυρα, ώστε να μελετήσουμε τη στατικότητα της γέφυρας και τον δρόμο, για να μπορούν να διέρχονται οι κάτοικοι, μαζί με ένα έργο περίπου 100.000 ευρώ για συντήρηση, φωτισμό, διαγράμμιση, προστασία από κατολισθήσεις”, δήλωσε ο κος Μέτιος και καταληκτικά αποκάλυψε ότι, στο πιο πιθανό σενάριο δεν θα χρειαστεί να χτιστεί η γέφυρα από την αρχή.

“Επειδή οι εκτιμήσεις των μηχανικών μας μιλούν ότι το πιθανότερο θα χρειαστεί να αποκατασταθεί το κομμάτι που έπεσε, συν τα δύο οριζόντια τμήματα, είναι περίπου στα 1.500.000 ευρώ (συν 60.000 για τη μελέτη). Αν η πραγματογνωμοσύνη δείξει ότι πρέπει να πάμε σε ολική ανακατασκευή, θα πρέπει να πράξουμε έτσι. Όμως, για να μην χάσουμε χρόνο, τα ζητήσαμε ως έργα, βάσει των εκτιμήσεων”, είπε.

Σχεδόν ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από την “ξαφνική” πτώση της γέφυρας, που ένωνε Κομψάτο και Ίασμο, και τα “χέρια” της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παραμένουν “δεμένα”. Ο λόγος είναι πως έχει παραγγελθεί εισαγγελική έρευνα, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η οποιαδήποτε παρέμβαση στο σημείο, ωσότου υπάρξει πόρισμα εισαγγελέως. Το παραπάνω έγκειται στη διαφάνεια και στην καλύτερη δυνατή λειτουργία της δικαστικής κρίσης, καθώς η οποιαδήποτε εργασία θα μπορούσε να επηρεάσει το πόρισμα των πραγματογνωμόνων.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et