Μεγάλο το ενδιαφέρον στα ακτινίδια της Χρυσούπολης στο Χονγκ Κονγκ! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μεγάλο το ενδιαφέρον στα ακτινίδια της Χρυσούπολης στο Χονγκ Κονγκ!

Μεγάλο το ενδιαφέρον στα ακτινίδια της Χρυσούπολης στο Χονγκ Κονγκ!

Με δεκάδες επαφές και σημαντικές εμπορικές συμφωνίες στις αποσκευές τους επέστρεψαν από το μακρινό Χονκ Κονγκ επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας ακτινιδίου της περιφέρειας ΑΜΘ, με έδρα τη Χρυσούπολη Καβάλας.

Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί NESPAR και NESTOS και οι εταιρείες ALKYON Α.Ε. και GOUSTERA Α.Ε. μέσω του κοινού προγράμματος προώθησης ακτινιδίου «Premium European Kiwi» συμμετείχαν στην έκθεση Asia Fruit Logistica 2017 (6-8/09) στο Χονγκ Κονγκ και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να προωθήσουν εμπορικές συμφωνίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η Ελλάδα λοιπόν και ιδίως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκανε αισθητή της παρουσία της στην έκθεση με εντυπωσιακή παρουσία σε περίπτερο 35 m2 και με πάνω από 150 B2Bεπαφές με αγοραστές από την Κίνα, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία κ.α.

«Το ενδιαφέρον τόσο των Κινέζων αλλά και λοιπών Ασιατών είτε για έναρξη συνεργασίας είτε για ενίσχυση της υφιστάμενης είναι ζωηρό. Το ακτινίδιο της περιοχής μας έχει αρχίσει να αποκτά εξαιρετική φήμη σε αυτές τις αγορές και αυτό προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΝΕΣΠΑΡ κ. Μιχάλης Ξεκαρφωτάκης.

Σύμφωνα με την κ. Άντα Τσαΐρα, διαχειρίστρια του έργου από πλευράς της WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης, της εταιρείας που με μεγάλη επιτυχία  έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του, «πρόκειται να υλοποιηθούν τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στην Σαγκάη της Κίνας διάφορες δράσεις τους προσεχείς μήνες, όπως εκδηλώσεις, γεύματα εργασίας με εισαγωγείς και ΜΜΕ,  προωθητικές ενέργειες σε καταστήματα και διαφημιστικές εκστρατείες».

Η επιτυχία της αποστολής στο Χονκ Κονγκ έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας του Premium European Kiwi στο Τορόντο του Καναδά τον περασμένο Μάιο.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.