Συλλαλητήριο ενάντια στην ισλαμοφοβία στην Αθήνα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Συλλαλητήριο ενάντια στην ισλαμοφοβία στην Αθήνα

Συλλαλητήριο ενάντια στην ισλαμοφοβία στην Αθήνα

Διαμαρτυρία για τις σφαγές Μουσουλμάνων Ροχίνγκια στην Μιανμάρ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/9, στις 11πμ στο προξενείο της Μιανμάρ στον Πειραιά.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, η Αφγανική Κοινότητα Ελλάδος, η Κοινότητα Μπαγκλαντές, το Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο Αθήνας και η ΚΕΕΡΦΑ.

Οι κοινότητες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 16 Σεπτεμβρίου, οπότε θα αναδείξουν το θέμα ξανά ξεκινώντας με προσυγκέντρωσή τους στις 5μμ στην Ομόνοια, απ’ όπου θα βαδίσουν προς το Σύνταγμα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο και την πορεία προς τα γραφεία της Χ.Α και την αμερικάνικη πρεσβεία.

Στη διαμαρτυρία τους στον Πειραιά, οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων και οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την εκατόμβη νεκρών και τα πογκρόμ που έχει εξαπολύσει το καθεστώς της Μιανμάρ κατά των Μουσουλμάνων Ροχίνγκια, τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας και το ρόλο του προέδρου Τραμπ. Κάλεσαν την κυβέρνηση να καταγγείλει δημόσια τις σφαγές, να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το καθεστώς σφαγέα της Μιανμάρ και να κλείσει το προξενείο.

Είμαστε εδώ, από όλες αυτές τις κοινότητες και θα είμαστε ξανά στις 16 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο. Θα είμαστε εκεί εκατοντάδες να διαδηλώσουμε ενάντια στην ισλαμοφοβία, το ρατσισμό, το φασισμό. Το ραντεβού μας είναι στις 5μμ στην Ομόνοια απ’ όπου θα πάμε με πορεία στο Σύνταγμα στις 6μμ και μετά στα γραφεία της Χ.Α και στην αμερικάνικη πρεσβεία» τόνισε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.