Που θα ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, πόσες κλίνες θα έχει; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Που θα ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, πόσες κλίνες θα έχει;

Που θα ανεγερθεί το νέο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, πόσες κλίνες θα έχει;

Την μεγάλη ικανοποίησή τους, μετά την ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου (ΙΣΝ), σύμφωνα με την οποία η Κομοτηνή αναμένεται να αποκτήσει νέο νοσοκομείο εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Αλέξανδρος Σπανός εξέφρασε τις ευχαριστίες του εκ μέρους των εργαζομένων στο ίδιο το Ίδρυμα.

Παράλληλα, σπεύδει να ευχαριστήσει τον Υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, καθώς το Υπουργείο Υγείας υπέδειξε στο ΙΣΝ τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, με πρώτες τα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Ρεθύμνου (αν και γενέτειρα του Υπουργού το Ρέθυμνο, προέταξε την Κομοτηνή, όπως είπε ο κύριος Σπανός), ως τα πιο παλιά νοσηλευτικά ιδρύματα στη χώρα.

«Δεν πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα, όπως μας είχαν συνηθίσει, αλλά για αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης και στοχευμένης προτεραιότητας. Μόλις ενημερωθήκαμε, αυτό που πρωτίστως ζητήσαμε να διασφαλιστεί, είναι ο δημόσιος χαρακτήρας του Νοσοκομείου ο οποίος αποτελεί κόκκινη γραμμή τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τη τοπική μας κοινωνία» δηλώνει ο κύριος Αλέξανδρος Σπανός και σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι «από την θεμέλιο λίθο, μέχρι την ολοκλήρωσή του, ένα διάστημα τριών ετών περίπου, όλες οι διαδικασίες και οι εργασίες που απαιτούνται θα είναι δουλειά και ευθύνη του ΙΣΝ, χωρίς τις γνωστές αναθέσεις, διαγωνισμούς και χρονοβόρες ενστάσεις».

Χωρητικότητα 230 κλινών

Το νέο νοσοκομείο θα ανεγερθεί στην περιοχή της Αιγείρου και θα είναι χωρητικότητας 230 κλινών. «Είναι ένα έργο πνοής, που τόσο το χρειάζεται η τοπική κοινωνία» δηλώνει ο κύριος Σπανός προσθέτοντας ότι «λόγω του κάθετου άξονα και της ύπαρξης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας οι ανάγκες της περιοχής γίνονται ακόμη μεγαλύτερες». Τέλος, δεν παραλείπει να τονίσει την ανάγκη να υπάρξουν κι άλλοι μιμητές αυτής της ευγενικής προσφοράς του ΙΣΝ σε μια δύσκολη για τη χώρα μας συγκυρία.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et