Ανησυχία προκάλεσε η φωτιά στη Μαρώνεια - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ανησυχία προκάλεσε η φωτιά στη Μαρώνεια

Ανησυχία προκάλεσε η φωτιά στη Μαρώνεια

Και μόνο στο άκουσμα φωτιά στη Μαρώνεια, η πυροσβεστική υπηρεσία κινητοποίησε το μεγαλύτερο δυνατό διαθέσιμο δυναμικό, ώστε να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας επέκτασης στη δασική περιοχή.

Και τελικά μπορεί η φωτιά να ήταν περιορισμένης έκτασης, όμως έστω και προληπτικά η Πυροσβεστική διέθεσε τέσσερα οχήματα και οκτώ άνδρες.

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί όταν πολίτες που κάθονταν στην πλατεία της Μαρώνειας αισθάνθηκαν έντονα τη μυρωδιά του καπνού. Όσο κι προσπάθησαν να εντοπίσουν τη φωτιά δεν κατάφεραν, φρόντισαν όμως να ενημερώσουν γρήγορα την πυροσβεστική. Με οκτώ άνδρες και τέσσερα οχήματα ανταποκρίθηκε στην κλήση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, για να βρει τελικά την εστία της φωτιάς μέσα σε ένα φρεάτιο.

Στο βόρειο μέρος της πλατείας βρίσκεται ο αγωγός, ο οποίος καταλήγει στο τέλος της πλατείας στο παρκινγκ του Δήμου. Όπως διαπίστωσαν οι πυροσβέστες υπήρχε όντως φωτιά μέσα στο φρεάτιο σε φυλλώματα και ξερά χόρτα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Την άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής εξήρε ο δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης “οφείλω να πω ότι άμεσα και γρήγορα ήρθε στην Μαρώνεια και έγινε μια προσπάθεια για να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά γιατί μέσα από αυτό τον αγωγό ξεκινάνε κάποια ρέματα ανοιχτά.

Τέλος καλό όλα καλά” και απευθυνόμενος προς τους δημότες είπε “η περίοδος που διανύουμε είναι επικίνδυνη, βλέπουμε στην τηλεόραση συνεχώς πυρκαγιές. Χαίρομαι που ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος και ενημερώνει κατευθείαν την πυροσβεστική. Ευχαριστούμε τον κόσμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση. Με την συμβολή τους και την άμεση ανταπόκριση που έχουν σταματήσει πολλές πυρκαγιές”.   

Πάντως η φωτιά που εκδηλώθηκε μέσα σε φρεάτιο, δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο που πέταξε κάποιος διερχόμενος πολίτης. Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται. Μέχρι τότε ας προσέχουμε όλοι που πετάμε τα αναμμένα τσιγάρα. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et