Νέο σύστημα x-ray στα ελληνοτουρκικά σύνορα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Νέο σύστημα x-ray στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Νέο σύστημα x-ray στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Στα μέσα Οκτωβρίου θα λειτουργήσει στο τελωνείο των Κήπων το αυτοκινούμενο σύστημα X-RAY, το οποίο θα προστεθεί στον εξοπλισμό του τελωνείου για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Το καινούριο αυτό “όπλο” κατά του λαθρεμπορίου έχει ήδη φθάσει στο Τελωνείο και αναμένεται η εγκατάστασή του το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Τη διάθεση των τεσσάρων νέων αυτοκινούμενων συστημάτων ελέγχου που θα εγκατασταθούν στα τελωνεία Γ΄ Πειραιά, Α΄ Θεσσαλονίκης, Κήπων και Κακαβιάς  είχε προαναγγείλει τον περασμένο Αύγουστο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, και επιβεβαίωσε τον Δεκέμβριο του 2016 και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

“Θα ενισχυθούν χερσαία τελωνειακά σύνορα, κυρίως στην περιοχή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου το πάρτι λαθρεμπορίας μικρών και μεγάλων συμμοριών θα χτυπηθεί ανελέητα”, είχε αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ.

Το αυτοκινούμενο σύστημα x-ray έχει ικανότητα ελέγχου έως και 80 φορτηγών ή κοντέινερ την ώρα. Μπορεί να “διαβάζει” με μεγάλη ταχύτητα, ευκολία και ακρίβεια το περιεχόμενο ενός φορτηγού ή ενός κοντέινερ και να εντοπίζει το λαθραίο φορτίο.

Τέλος για τον χειρισμό τους θα περάσουν 40 τελωνειακοί από ειδικά τεστ και από ειδική εκπαίδευση. Στο τελωνείο των κήπων οι τελωνειακοί που θα το χειρίζονται θα είναι δέκα.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et