Μειώθηκαν τα βαρέα οχήματα που κινούνται εκτός Εγνατίας Οδού - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μειώθηκαν τα βαρέα οχήματα που κινούνται εκτός Εγνατίας Οδού

Μειώθηκαν τα βαρέα οχήματα που κινούνται εκτός Εγνατίας Οδού

Ορατή είναι η μείωση του αριθμού των λεγόμενων βαρέων οχημάτων που κινούνται πλέον εκτός Εγνατίας Οδού στην περιοχή της ΑΜ-Θ και ειδικότερα της Ροδόπης, κατά κοινή ομολογία.

Το ζήτημα, παρ’ ότι ανήκει στις αρμοδιότητες του υπουργείου μεταφορών-υποδομών και των θεσμικών ελεγκτικών μηχανισμών, κινητοποίησε το προηγούμενο διάστημα την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, με πρωτοβουλίες της οποίας υλοποιήθηκε σειρά ενεργειών, όπως έλεγχοι από κλιμάκια της αστυνομίας και του τελωνείου, έκδοση και διανομή 20.000 φυλλαδίων σε τέσσερις γλώσσες (ελληνική/αγγλική/τουρκική/ρωσική), καθώς και τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας μετά τις εγκαταστάσεις του τελωνείου των Κήπων.

Βέβαια, το φαινόμενο δεν δύναται να εξαλειφθεί πλήρως, λόγω του οτι πολλά οχήματα συγκεκριμένων κατηγοριών εξαιρούνται από το καθεστώς της απαγόρευσης κίνησης εκτός Εγνατίας Οδού, καθώς και του περιορισμένου προσωπικού των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, η έγκαιρη και στοχευμένη παρέμβαση της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης – παρ’ ότι «ενδιάμεσος φορέας» – απ’ ότι φαίνεται συνετέλεσε στη σημαντική άμβλυνση του φαινομένου της πληθώρας βαρέων οχημάτων στα παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο. – inkomotini.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et