Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Θράκη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Θράκη

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Θράκη

Υψηλός και πολύ υψηλός θα παραμείνει ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας, και την Τετάρτη 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο «πορτοκαλί» (βαθμίδα 4) θα βρίσκονται οι περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Εύβοιας, της Κορινθίας, της Αργολίδας, των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης.

Στις περιοχές με κίτρινο χρώμα (κατηγορία κινδύνου 3) περιλαμβάνονται οι τρεις νομοί της Θράκης, ο νομός Καβάλας και τα νησιά Σαμοθράκη και Θάσος.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)

Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στη Θράκη

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et