Σε 6 σημεία στην ΑΜΘ οι ΑμεΑ έχουν πρόσβαση στη θάλασσα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Σε 6 σημεία στην ΑΜΘ οι ΑμεΑ έχουν πρόσβαση στη θάλασσα

Σε 6 σημεία στην ΑΜΘ οι ΑμεΑ έχουν πρόσβαση στη θάλασσα

Ένας άνθρωπος εκπαιδευμένος σε θέματα ατόμων με αναπηρία και εμπειρία στην ναυαγοσωστική, είναι αυτός που αναμένεται να προσληφθεί από μέρα σε μέρα, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το σύστημα seatrac στην παραλία Ιουλία Φαναρίου του Δήμου Κομοτηνής.

Πρόκειται για το πρωτοποριακό σύστημα που επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα, ισότιμα και με αξιοπρέπεια. Η παρουσία του ανθρώπου αυτού έγκειται στο να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών του συστήματος αλλά και την ασφάλεια του ίδιου του συστήματος.

Πάντως το μηχάνημα έχει ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς, ενώ προστίθενται νέα άτομα που αποκτούν το δικό τους τηλεχειριστήριο για να μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους οπότε αυτά θέλουν με την άνεση, κάνουν ντουζ στο ίδιο το μηχάνημα, μπορούν να αλλάξουν στα ειδικά αποδυτήρια για ΑμεΑ που υπάρχουν στην “Ιουλία” και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν το WC για ΑμεΑ που έχει τοποθετήσει ο Δήμος. Και το σημαντικότερο ότι το τηλεκοντρόλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα seatrac της χώρας.

Σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπάρχουν έξι σημεία πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρία μέσω του συστήματος seatrac. Ειδικότερα δύο στην Καβάλα, ένα Κεραμωτή, ένα Άβδηρα, ένα στην Αλεξανδρούπολη και ένα στο Δήμο Κομοτηνής.

Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν ιδανικό τόπο για παραθεριστές με κινητικά προβλήματα, γράφει, μεταξύ άλλων, η βαυαρική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και αναφέρεται στο σύστημα seatrac που λειτουργεί σε έξι σημεία της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et