Πυρκαγιά στον Κάλαμο! Κάηκαν 20 σπίτια - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πυρκαγιά στον Κάλαμο! Κάηκαν 20 σπίτια

Πυρκαγιά στον Κάλαμο! Κάηκαν 20 σπίτια

Τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στον Κάλαμο Αττικής, με αποτέλεσμα να καούν σπίτια και να διακομιστεί στο νοσοκομείο ένας ανώτατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Και ενώ αρχικά φαινόταν πως η φωτιά περιορίζεται, γύρω στις 9 μ.μ. υπήρξαν αναζωπυρώσεις, και μάλιστα 5 πύρινα μέτωπα βρίσκονται πλέον σε εξέλιξη. Τα μέτωπα είναι τόσο πάνω από τον Κάλαμο των 4.000 κατοίκων, όσο και προς το Καπανδρίτι. Αργά το βράδυ της Κυριακής, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Ωρωπού. Κάτι που έγινε.

Νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής, η Πυροσβεστική αναγκάστηκε να βγάλει πανικοβλημένους ανθρώπους μέσα από τις κατοικίες τους, για να μην εγκλωβιστούν. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, έχουν καεί τουλάχιστον είκοσι σπίτια, ενώ πολλά ακόμα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Επίσης, εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις, με συνολικά 320 παιδιά, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας, τραυματίστηκε την ώρα που έδινε μάχη με τις φλόγες στον Κάλαμο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.