Ροδόπη: Ενημέρωση στα παιδιά για την ορθολογική χρήση φαρμάκων - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ροδόπη: Ενημέρωση στα παιδιά για την ορθολογική χρήση φαρμάκων

Ροδόπη: Ενημέρωση στα παιδιά για την ορθολογική χρήση φαρμάκων

Εγκρίθηκε το αίτημα που υπέβαλλαν πέρσι τον Νοέμβριο στο Υπουργείο Παιδείας οι Φαρμακοποιοί της Ροδόπης για να μπορούν να ενημερώσουν τους μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια της Ροδόπης για την ορθή χρήση φαρμάκων και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση των αντιβιοτικών.

Η καμπάνια ενημέρωσης θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. «Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις (1η ή 2η) στη χρήση αντιβιοτικών.» δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Αλέκος Τσαπέκος σημειώνοντας «Έχουμε οι υγειονομικοί την ευθύνη, πρέπει να ανασυνταχθούμε, να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι.»

Έτσι, μετά τη ενημερωτική διανομή φυλλαδίων για την ορθή χρήση των φαρμάκων που προηγήθηκε στην πλατεία της Κομοτηνής αποδέκτες της ενημέρωσης θα γίνουν τα ίδια τα παιδιά. «Θέλουμε μέσα από τα παιδιά να περάσουν τα μηνύματα που πρέπει να περάσουν στις οικογένειές τους. Να τους κάνουμε κοινωνούς αυτής της προσπάθειας.» εξηγεί ο κος Τσαπέκος.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια συλλογής των ληγμένων φαρμάκων. «Οι κάδοι που έχουμε στα φαρμακεία γεμίζουν συνέχεια με τη συνδρομή των πολιτών.» Χάρη στην προσπάθεια αυτή του Φαρμακευτικού Συλλόγου κάθε χρόνο ένα μεγάλο φορτηγό με ληγμένα φάρμακα φεύγει από την Κομοτηνή και στέλνονται για καταστροφή.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et