Μαθήματα πρώτων βοηθειών στη Νοσηλευτική Σχολή της Κομοτηνής - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μαθήματα πρώτων βοηθειών στη Νοσηλευτική Σχολή της Κομοτηνής

Μαθήματα πρώτων βοηθειών στη Νοσηλευτική Σχολή της Κομοτηνής

Στη Νοσηλευτική Σχολή ΔΙΕΚ του ΓΝ Κομοτηνής κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-17 διοργανώθηκαν με επιτυχία τέσσερα σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και ένα σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της αναισθησιολόγου του ΓΝ Κομοτηνής κα. Νικούλη Ε. και της Διεύθυνσης της σχολής ΔΙΕΚ κα. Ξανθοπουλίδου Α. και Τσαραχτσίδου Θ., στα οποία εκπαιδεύτηκαν 90 άτομα από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του περιφερειακού τμήματος Κομοτηνής.

Οι εκπαιδευόμενοι, μαθητές της σχολής αλλά και Ιατροί (ειδικευμένοι και ειδικοί) και Νοσηλευτές του ΓΝ Κομοτηνής, μετά τη θεωρητική κατάρτιση στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών ( βασική υποστήριξη της ζωής, αιμορραγίες, μυοσκελετικές κακώσεις, τραύματα, τροχαία ατυχήματα, βασικές πρώτες βοήθειες, προβλήματα από έκθεση στο περιβάλλον) και την πρακτική τους εξάσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας, απέκτησαν μετά από εξετάσεις δίπλωμα ανανήπτη.

Τα σεμινάρια αυτά θα επαναληφθούν και από τη νέα σχολική χρονιά.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et