Ειδική ενίσχυση για την παραγωγή γαϊδουρόγαλου - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ειδική ενίσχυση για την παραγωγή γαϊδουρόγαλου

Ειδική ενίσχυση για την παραγωγή γαϊδουρόγαλου

Ωριµάζει η ένταξη των όνων (γαϊδουριών), σ’ ένα πρόγραµµα ενίσχυσής τους µε το «κεφάλι», από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων.

Σκοπός, όπως λέγεται, είναι να αποφευχθεί, έστω την τελευταία στιγµή, η… έξοδος από το χώρο, των λιγοστών φανατικών, επαγγελµατιών του χώρου, που σε πείσµα των οικονοµικών δυσκολιών διατηρούν ακµαίες παραγωγικές µονάδες.

Το πιο πιθανό έως τούτη την στιγµή σενάριο προκρίνει την επιδότηση των γαϊδουριών µε το κεφάλι, ενώ οι ονοτρόφοι έχουν προτείνει στις υπηρεσίες του υπουργείου ένα µοντέλο ενίσχυσης των όνων, στα πρότυπα του Μέτρου «∆ιατήρησης Απειλούµενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων» του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020.

Σηµειωτέον ότι η δράση αυτή έχει ως στόχο τη στήριξη των κτηνοτρόφων, µε ενίσχυση τόσο για τα αρσενικά όσο και για τα θηλυκά αναπαραγωγικά ζώα των αυτόχθονων φυλών που κινδυνεύουν µε εξαφάνιση.

Τα 350 ευρώ ανά Ζωική Μονάδα φτάνει η ενίσχυση για αρσενικά και θηλυκά ιπποειδή άνω των 6 µηνών, που εντάσσονται στο πρόγραµµα διατήρησης απειλούµενων αυτόχθονων φυλών. Οι παραγωγοί οφείλουν να εκτρέφουν ζώα εγγεγραµµένα στο γενεαλογικό βιβλίο της φυλής στην οποία ανήκουν.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et