Ενημερώθηκε το Εκτάκτου Δελτίου Καιρού από την ΕΜΥ: Σοβαρές επιπτώσεις αναμένονται στη Θεσσαλία - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ενημερώθηκε το Εκτάκτου Δελτίου Καιρού από την ΕΜΥ: Σοβαρές επιπτώσεις αναμένονται στη Θεσσαλία

Το Εκτάκτου Δελτίο Καιρού της ΕΜΥ, που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, ενημερώθηκε με βάση τα τελευταία δεδομένα. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο καιρός στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί από τη Δευτέρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κυρίως τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Τη Δευτέρα, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανώς το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν ιδιαίτερα τα δυτικά και βόρεια τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς και το νομό Λάρισας.

Την Τρίτη, το φαινόμενο θα επεκταθεί, επηρεάζοντας περισσότερες περιοχές, ενώ την Τετάρτη αναμένονται βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, με την πιθανότητα για τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για τις περιοχές που έχουν ήδη επηρεαστεί από πρόσφατα καιρικά φαινόμενα. Ειδικά στη Θεσσαλία, όπου οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.

Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et