Su içmeyi sevmeyenlere uyarı! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Su içmeyi sevmeyenlere uyarı!

Özellikle terleme ile çok su kaybedilen sıcak havalarda günde 1.5- 2 litre su tüketmenin şart olduğunu belirten uzmanlara göre hiçbir sıvı, vücutta suyun yerini tutmuyor.

Terleme nedeniyle vücuttan atılan sıvı miktarının arttığı sıcak havalarda su tüketiminin aksatılmaması gerektiğini belirten Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, özellikle, “su içmeyi unutuyorum” veya “su içmeyi sevmiyorum” diyenlere seslendi.

“Su içmeyi unutuyorsanız, suyu gözünüzün önünde bir yerde bulundurun. Suyun içerisine salatalık ya da limon gibi sebzeler koyarak çekici hale getirin” diyen Enç, hem su tüketimi hem de beslenmede yaz aylarında dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı:

“SAAT BAŞI 1 BARDAK SU TÜKETİN”

“Limonata, kahve, çay, ayran, soda, cacık, süt, meyveler, sebzeler ve su, sıvı almamızı sağlayan besin ve içeceklerdir. Özellikle sıcak hava ve yüzme gibi aktiviteler nedeniyle vücutta sıvı ihtiyacı artar. Saat başı 1 bardak su tüketin. Bu şekilde oluşacak sıvı açığını giderilebilirsiniz.

“SU DIŞINDAKİ İÇECEKLER GÜNLÜK 2 BARDAĞI GEÇMESİN”

Ayrıca gün boyu tüketilen limonata, asitli içecekler, soğuk kremalı kahveler gibi içerilerin yüksek düzeyde basit şeker barındırdıklarını unutmayın. Bu tür içecekler, kısa süreli doyma hissinin ardından acıkma hissi verirler ve vücudu yağlandırırlar. Bu sebeple su dışındaki içecekler günlük 2 bardağı geçmeyecek şekilde içilmelidir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et