Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη φορά σενάριο με 9 κόμματα στη Βουλή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη φορά σενάριο με 9 κόμματα στη Βουλή

Μια εντελώς διαφορετική κατανομή εδρών στις δεύτερες εκλογές παρουσίασε η δημοσκόπηση της PULSE, αφού για πρώτη φορά φέρνει το «εναλλακτικό» σενάριο των 9 κομμάτων στη Βουλή.

Η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 19,5%, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Η δημοσκόπηση αναλύει τα τελευταία δεδομένα και αποτυπώνει όλα τα σενάρια κατανομής εδρών, ακόμη και με Βουλή εννέα κομμάτων. Όπως έδειξε η δημοσκόπηση, προβλέπεται αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.016 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, στο διάστημα από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.

Στο ερώτημα τι προτιμούν οι ψηφοφόροι σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, σχεδόν το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ το 32% δήλωσε ότι πρέπει να πάμε σε νέα εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με την Pulse, το 94% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα πάει ξανά να ψηφίσει. Η μεγάλη πλειοψηφία, το 73%, δήλωσε ότι θα ψηφίσει το ίδιο κόμμα και μόλις 14% θα στραφεί σε άλλες επιλογές.

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να διατηρεί τη διαφορά των -σχεδόν- 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38,5% των προτιμήσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 19%, διαμορφώνοντας τη διαφορά στο 19,5%.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 3,5%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται το ΜέΡΑ25 και οι Σπαρτιάτες.

Όλα τα σενάρια κατανομής εδρών και αναποφάσιστων

Η έρευνα της Pulse παρουσίασε όλα τα σενάρια, ακόμη και για Βουλή με εννέα κόμματα. Το βασικό σενάριο προβλέπει 7 κόμματα, με αυτοδυναμία πάντα της Νέας Δημοκρατίας. Οι έδρες αναμένεται να κυμαίνονται από 155 έως και 166, ανάλογα με τον αριθμό των κομμάτων που θα «πιάσουν» το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή.

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση του ποσοστού των κομμάτων, μετά και την ενσωμάτωση της πιθανής κατανομής των αναποφάσιστων.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Επαναληπτικές Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Οι 12 Ερωτήσεις που Πρέπει να Ξέρετε για τη Δεύτερη Κυριακή

Με τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές να πλησιάζουν, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους πολίτες με μια λίστα από 12 κεντρικές ερωτήσεις και απαντήσεις.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Ποιος πήρε μόνο μία ψήφο; Oύτε οι δικοί του δεν τον ψήφισαν

Εκλογές 2023: «Ούτε οι δικοί του δεν τον ψήφισαν;» – Πήρε μια μόνο ψήφο. Απίστευτο αλλά αληθινό… ξανά! Μόλις μια, ήταν η ψήφος που έλαβε το κόμμα «Δημοσθένης Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ Οικολόγοι».
Devamını oku...
Ειδήσεις

Μάθε που ψηφίζεις με λίγα κλικ: Εκλογές 2023

Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε τη λίστα με τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.
Devamını oku...