Bloomberg: Με 4-5% μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές - Azınlıkça
Ειδήσεις

Bloomberg: Με 4-5% μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές

Bloomberg: Με 4-5% μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές

«Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στην αγορά ομολόγων το 2017, ο Mark Dowding θα είναι αγοραστής.» αναφέρει το Bloomberg σε σχετικό του δημοσιεύμα για την ενδεχόμενη έξοδο της χώρας στις χρηματαγορές.

«Υπήρξαμε αισιόδοξοι με την Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο», επισημαίνει ο Mark Dowding, συνεργάτης και διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην BlueBay Asset Management, που κατέχει μακροπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα. Ο ίδιος προσθέτει ότι «θεωρήσαμε επίσης ότι οι δανειστές της θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα. Αισθάνομαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του έτους» και συμπληρώνει ότι είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους “.

Η Αθήνα δεν έχει κάνει γνωστό το πότε θα βγει στις αγορές αλλά στην κυβέρνηση σύμφωνα με το Bloomberg λένε ότι το ερώτημα δεν είναι αν αλλά το πότε.

Σε παρόμοιο πλαίσιο, ο Mark Nash, επικεφαλής παγκόσμιων ομολόγων στην Old Mutual Global Investors, αναφέρει ότι «η συμφωνία για την Ελλάδα, η προοπτική του QE και της ελάφρυνσης του χρέους, το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών αλλά και η αναβαθμισμένη ευρωπαϊκή ενοποίηση που διαφαίνεται, σας λένε ότι πρέπει να διαθέτετε ελληνικά ομόλογα».

Οι επενδυτές, όπως ο Nash και ο Dowding, λένε ότι οι αγορές θα δεχτούν θετικά αγορά ομολόγων με αποδόσεις μεταξύ 4 και 5%

Στους «διαδρόμους» της ελληνικής κυβέρνησης, οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο πότε ακριβώς θα βγει τις αγορές. Στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις για έξοδο στις αρχές Ιουλίου, ενώ η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Christine Lagarde, θα παρουσιάζει την έκθεση για την βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.

Άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λένε ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβριο, δίνοντας στην χώρα αρκετό χρόνο για να μετρήσει το κλίμα της αγοράς και την ικανότητα να παρουσιάσει την οικονομική της ανάπτυξη και τα σχέδια μεταρρύθμισης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et