Τη Θράκη επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τη Θράκη επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Τη Θράκη επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Καπνοπαραγωγούς και κερασοπαραγωγούς συνάντησε στη Ροδόπη ο Θ. Κουρεμπές.

Στη Ροδόπη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνης Κουρεμπές την Τετάρτη 28 Ιουνίου, όπου συναντήθηκε με καπνοπαραγωγούς και κερασοπαραγωγούς που είχαν ζημιές από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, αλλά και συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα των αποζημιώσεων και της ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, παρουσία του περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη, του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νίκου Ευφραιμίδη, της Εκτελεστικής Γραμματέα της Περιφέρεια κ. Ζωής Κοσμίδου, περιφερειακών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κουρεμπές επισκέπτεται την περιοχή ως πρόεδρος του ΕΛΓΑ, στο πλαίσιο των επισκέψεων που κάνει για να μάθει τα προβλήματα της περιοχής, να εξηγήσει τόσο την ασφαλιστική διαδικασία αλλά και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα του οργανισμού.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο καθώς και άλλα στελέχη του υποκαταστήματος του ΕΛ.Γ.Α. στην Αλεξανδρούπολη, ξεκίνησε την επίσκεψή του την Τρίτη από την ΠΕ Έβρου, όπου επισκέφτηκε το Τυχερό, και τη Βύσσα, που υπήρξε μια μικρή χαλαζόπτωση, ενώ την Τετάρτη ξεκίνησε από το Δήμο Αρριανών και τη Φιλλύρα τις επισκέψεις του στη Ροδόπη, όπου συνάντησε καπνοπαραγωγούς, πριν μεταβεί στη σύσκεψη στην Κομοτηνή. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με κερασοπαραγωγούς της περιοχής, ενώ κατόπιν μετέβη στην Ξάνθη.

Όσο για το κύριο θέμα της ενημέρωσής του στη σύσκεψη της περιφέρειας, το πρόγραμμα της ενεργητικής προστασίας, σημείωσε πως είναι ένα πολύ δελεαστικό πρόγραμμα για τους παραγωγούς, μιας και η επιδότηση σε αυτό φτάνει το 80%.

Η ΚΥΑ οδεύει προς υπογραφή και αναμένεται μέχρι το Σεπτέμβριο να ανοίξει το ΠΑΑ για τους αγρότες όλης της χώρας.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.