Καίγονται οι καλλιέργειες από έλλειψη νερού στον Τόπειρο! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Καίγονται οι καλλιέργειες από έλλειψη νερού στον Τόπειρο!

Καίγονται οι καλλιέργειες από έλλειψη νερού στον Τόπειρο!

«SOS» εκπέμπουν οι αγρότες των Μαγγάνων και του Μυρωδάτου, οι οποίοι βλέπουν τα σπαρτά τους να «διψούν» για νερό, το οποίο ωστόσο έρχεται…εναλλάξ και σε συγκεκριμένη ποσότητα στον ποταμίσκο Λασπία από το φράγμα του «Θησαυρού» το οποίο… «διαχειρίζεται» η ΔΕΗ.

Το πρόβλημα την δεδομένη στιγμή δεν αφορά τόσο την ανομβρία από την οποία η στάθμη του νερού έχει πέσει περίπου 40% αλλά το γεγονός της πρόσφατης καταστροφικής κατολίσθησης στην Πτολεμαΐδα, εξ αιτίας της οποίας σταμάτησε να λειτουργεί ο υποσταθμός της ΔΕΗ και συνεπώς απαιτείται μεγαλύτερη παραγωγή ρεύματος από το υδροηλεκτρικό σταθμό του «Θησαυρού».

Στο μεταξύ εδώ και μια εβδομάδα περίπου, τα χωράφια σε Μάγγανα και Μυρωδάτο «καίγονται» αφού το νερό στον Λασπία (Τσάμουρλου) είναι εξαιρετικά περιορισμένο.

Νερό «πολύτιμο» ειδικά για τις καλλιέργειες της εποχής, όπως π.χ τα καλαμπόκια κ.α. Μάλιστα, όπως εξηγεί στην «Θ» ο πρώην Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρωδάτου και αγροτοκτηνοτρόφος κ. Βαγγέλης Κουμτσάκης, «εάν δεν έρθει νερό το πολύ σε δυο ημέρες, τα καλαμπόκια θα ξεραθούν όλα».

Ζήτημα που είναι γνωστό τόσο στον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη, οι οποίοι επισημαίνουν ότι «είναι θέμα της ΔΕΗ και η ΔΕΗ είναι ανένδοτη…»

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μίχογλου επισημαίνει επακριβώς ότι «το γνωρίζουμε το πρόβλημα και είπαν ότι θα αφήσουν νερό από 1 Ιουλίου. Είναι θέμα της ΔΕΗ.»

Από την πλευρά του τώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης υπογράμμισε επακριβώς ότι «είναι θέμα της ΔΕΗ. . Έτσι νερό οι αγρότες θα έχουν όσο θέλουν στις 30 Ιουνίου. Ας κάνουν τρεις μέρες υπομονή.» – thraki.com.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.