Μειώθηκε ο αριθμός δικαιούχων επισιτιστικής βοήθειας στην Κομοτηνή. Ιδού ο λόγος - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μειώθηκε ο αριθμός δικαιούχων επισιτιστικής βοήθειας στην Κομοτηνή. Ιδού ο λόγος

Μειώθηκε ο αριθμός δικαιούχων επισιτιστικής βοήθειας στην Κομοτηνή. Ιδού ο λόγος

Διανομή ειδών πραγματοποιείται στη Ροδόπη αυτές τις ημέρες και ξεκίνησε τη Τρίτη 27 Ιουνίου στον δήμο Κομοτηνής, ενώ από χτες ξεκίνησε και στους υπόλοιπους δήμους της Ροδόπης.

Σε αυτές τις διανομές παρατηρούμε από ένα θετικό κι ένα αρνητικό στοιχείο: Το θετικό είναι πως οι δήμοι παρέχουν πληθώρα αγαθών, το αρνητικό είναι πως -χωρίς να ευθύνονται οι δήμοι καθώς πρόκειται για το νέο νομοθετικό καθεστώς- οι δικαιούχοι είναι λιγότεροι. Οι απόλυτοι αριθμοί είναι χαρακτηριστικοί και κάνουν λόγο για 1.500 οικογένειες συγκριτικά με τις 6.000 οικογένειες που δικαιούνταν βοήθεια βάσει των προηγούμενων λιστών.

Δεν ήταν λίγοι όσοι κατέφτασαν στο πολυλειτουργικό, προκειμένου να αποδεχθούν τα είδη, παρόλα αυτά συνειδητοποίησαν πως δεν τα δικαιούνταν.

Σύμφωνα με τις νέες λίστες από τις 6.000 οικογένειες που ήταν δικαιούχοι, μόλις 1.500 παραμένουν, σε όλο το νομό Ροδόπης, ενώ συγκεκριμένα για την Κομοτηνή ο παλιός αριθμός των 2.500 οικογενειών πέφτει σε τριψήφιο αριθμό, δηλαδή μόλις στις 800.

Το μόνο θετικό σε αυτές τις λίστες είναι πως δεν είναι “κλειστές”, δηλαδή αν κάποιος φτωχύνει και πιάσει τα εισοδηματικά κριτήρια, μπορεί να γίνει δικαιούχος, αν καταβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς φαίνεται πως θα προχωρήσει ο δήμος Κομοτηνής, καθώς σύμφωνα με τον κ. Σωτηρακόπουλο, όσοι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα δέχονται βοήθεια από πόρους του δήμου Κομοτηνής.

“Δεν έγιναν …πλούσιοι οι συμπολίτες μας, αλλά τα κριτήρια πιο αυστηρά. Υπάρχει μια αδικία στο νόμο. Όσοι ζουν σε ακραία φτώχεια και δεν μπορούν να νοικιάσουν ένα σπίτι και, άρα, φιλοξενούνται από τους γονείς τους, αποκλείονται από το πρόγραμμα. Δηλαδή όσοι δεν έχουν δικό τους σπίτι, δεν δικαιούνται βοήθεια. Η δημοτική μας αρχή έχει αποφασίσει ότι όσους αποκλείονται, εμείς θα τους αγκαλιάσουμε, και με έξοδα του δήμου, θα τους παρέχουμε τρόφιμα”, εξήγησε σχετικά ο αντιδήμαρχος.

Με πληροφορίες από τον Χρόνο

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et