Σε κλοιό καύσωνα για 4 ημέρες η χώρα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Σε κλοιό καύσωνα για 4 ημέρες η χώρα

Σε κλοιό καύσωνα για 4 ημέρες η χώρα

Τετραήμερος καύσωνας βρίσκεται εν όψει και συγκεκριμένα από Τετάρτη-Πέμπτη.

Η ΕΜΥ, με Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων προειδοποιεί για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες και αναφέρει μάλιστα ότι η μέγιστη τιμή θα φτάσει κατά τόπους μέχρι του 43 βαθμούς κελσίου!

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος από την πλευρά του, σημειώνει σε ανάρτησή του στο Facebook ότι οι θερμοκρασίες το τετραήμερο Πέμπτη με Κυριακή θα ξεπεράσουν και τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές πεδινές περιοχές, μετατρέποντας πολλές πόλεις σε καμίνια.

Γράφει συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος:

«Δεν είναι και σύνηθες για τη χώρα μας να σημειώνονται για 4 συνεχόμενες ημέρες θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 42-43°C σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές. Αυτός ο 4ήμερος καύσωνας (Πέμπτη-Κυριακή) θα μας επαναφέρει μνήμες του Ιούνη του 2007, όταν στην Ελλάδα είχαν σημειωθεί Πανευρωπαϊκά ρεκόρ στη θερμοκρασία.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι αλλά και τα παιδάκια, φροντίστε σας παρακαλώ να περιορίσετε τις μετακινήσεις σας από τις 11πμ έως και τις 17μμ καθ’όλη τη διάρκεια τους συγκεκριμένου τετραημέρου (Πέμπτη-Κυριακή). Ήδη μίλησα με αρκετούς Δημάρχους της Αττικής και μου είπαν ότι θα υπάρξουν αίθουσες κλιματιζόμενες για αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δροσιστούν.

Τουλάχιστον αυτό ήταν παρήγορο…».

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et