Μπορείτε να ρωτήστε τους βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης διαδικτυακά! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μπορείτε να ρωτήστε τους βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης διαδικτυακά!

Μπορείτε να ρωτήστε τους βουλευτές Ροδόπης και Ξάνθης διαδικτυακά!

Το “VouliWatch” είναι η πρώτη ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πως λειτουργεί η νομοθετική εξουσία, να επικοινωνήσουμε, να αξιολογήσουμε και να ελέγξουμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Πρόκειται για μια πλατφόρμα πραγματικής δημοκρατίας και δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να καταλάβουν ποιος πραγματικά επιτελεί έργο και ποιος …κοιμάται ησύχως.

Μάλιστα, η πλατφόρμα την οποία βρίσκετε στο vouliwatch.gr είναι ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική και λειτουργεί ήδη, με συχνή χρήση της, σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Στην Ελλάδα, παρότι λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια, δεν είναι ακόμη ευρέως γνωστή. Το γεγονός ότι χρηματοδοτείται και μέσα από τους χρήστες της, της προσδίδει “επιπλέον ανεξαρτησία”, καθώς δεν είναι προσκολλημένη σε κανένα κόμμα, πολιτικό ή φορέα.

Μέσα από το Vouliwatch ο πολίτης φέρνει στο φως ζητήματα τοπικού ή εθνικού ενδιαφέροντος και καταθέτει προτάσεις και συζητά για θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Μπορεί ακόμη και να δει την ερώτησή του να φθάνει στην Βουλή με τη μορφή του κοινοβουλευτικού ελέγχου (π.χ. αναφορά, ερώτηση, επερώτηση κλπ)!

Από την άλλη πλευρά, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι (βουλευτές και ευρωβουλευτές) έχουν τη δυνατότητα να απαντούν ευθέως στους πολίτες, να ενημερώνονται για ειδικότερα ζητήματα, να προβάλλουν το νομοθετικό τους έργο και να αξιολογούνται για τις επιδόσεις τους στην κοινοβουλευτική και δημοκρατική διαδικασία.

Με απλό και κατανοητό τρόπο καταγράφονται πληροφορίες που βοηθούν κάθε χρήστη της ιστοσελίδας να κατανοήσει τις διαδικασίες λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού και να συμμετέχει ενεργά σε αυτές.

Στο παραπάνω πλαίσιο, φυσικά, παρέχεται και η δυνατότητα επικοινωνίας με τους εκλεγμένους βουλευτές του νομού Ροδόπης. Έτσι, οι Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ), Αϊχάν Καρά Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ), Ιλχάν Αχμέτ (Δημοκρατική Συμπαράταξη), διαθέτουν προφίλ στον ιστότοπο. Το προφίλ αυτό συνδέεται και με άλλα κοινωνικά μέσα, όπως facebook, twitter και YouTube, ανάλογα με το ποια διαθέτει ο κάθε βουλευτής και επιθυμεί να εμφανίζονται στον κόσμο. Το σημαντικότερο είναι πως σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε πως ψηφίζουν οι πολιτικοί στη βουλή.

Και οι τρεις βουλευτές του νομού Ροδόπης έχουν δεχθεί ήδη από μια ερώτηση, ενώ ο μόνος που δεν έχει απαντήσει σε αυτή είναι ο κ. Μουσταφά. Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Ιλχάν Αχμέτ δέχθηκε ερώτηση για τη μειονότητα, ενώ στις αρχές του ίδιου έτους ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ απάντησε σε ερώτηση για το “καυτό” ζήτημα του προσφυγικού.

Από ό,τι καταλαβαίνετε η πλατφόρμα δεν χρησιμοποιείται ενεργά από πολλούς χρήστες, παρότι είναι πλήρως λειτουργική και σύγχρονη. Αυτό αποδίδεται κυρίως στην έλλειψη ενημέρωσης, καθώς ο περισσότερος κόσμος αγνοεί πλήρως την ύπαρξη του VouliWatch.

Αν έχετε λοιπόν κάποια απορία ή πρόταση προς την τριανδρία, τότε μόλις μάθατε έναν τρόπο που μπορείτε να την εκφράσετε. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et