Ζήτησαν μουσική μέχρι τις 12 το βράδυ - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ζήτησαν μουσική μέχρι τις 12 το βράδυ

Ζήτησαν μουσική μέχρι τις 12 το βράδυ

Κατευνάστηκαν οι αντιδράσεις επαγγελματιών, μελών του Σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας, που βρέθηκαν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κομοτηνής, καταθέτοντας το υπόμνημά τους επί της κατατεθείσας σε διαβούλευση «Τοπικής Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Κομοτηνής Μετάδοση και χρήση μουσικής».

Σύμφωνα με όσα τέθηκαν υπόψιν του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη και των μελών της επιτροπής από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιωάννη Μαυρίδη και την νομική εκπρόσωπο Μαρίκας Πουρνάρα “με την υπό διαβούλευση κανονιστική τίθενται υπέρμετροι περιορισμοί στα δικαιώματά των επαγγελματιών που λειτουργούν ή επιθυμούν να λειτουργήσουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς οι όροι και προϋποθέσεις που τίθενται είναι υπέρμετρα επαχθείς σε σχέση με το προστατευόμενο αγαθό, που συνίσταται στην προστασία της κοινής ησυχίας των κατοίκων.

Το σωματείο πρότεινε, μεταξύ άλλων, την επέκταση της χρήσης μουσικής στους υπαίθριους χώρους των ΚΥΕ κατά τη θερινή περίοδο, με τήρηση όλων των προϋποθέσεων με ωράριο έως τις 24.00 και μέγιστη επιτρεπόμενη ηχοστάθμη τα 80db.

Τα αιτήματα που τέθηκαν υπ όψιν τόσο του δημάρχου, του κ. Γιώργου Πετρίδη, όσο και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής, μέσω πολυσέλιδου υπομνήματος, έγιναν σχεδόν στο σύνολο τους δεκτά με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για παρανόηση εκ μέρους των επαγγελματιών σε πολλά σημεία της Τοπικής Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Κομοτηνής. Παράλληλα ενημέρωσε τους επαγγελματίες, ότι σχετική απόφαση θα ληφθεί και από το δημοτικό συμβούλιο.

Πηγή: Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et