Çiftçi geliri olan emekli maaşına %60 kesinti! Kimler muaf tutuluyor? - Azınlıkça
Ειδήσεις

Çiftçi geliri olan emekli maaşına %60 kesinti! Kimler muaf tutuluyor?

Çiftçi geliri olan emekli maaşına %60 kesinti! Kimler muaf tutuluyor?

13 Mayıs’tan sonra emekliye ayrılan ve çiftçilikten gelir beyan etmeye devam eden emeklilerin emekli maaşlarına %60’a varan kesinti geliyor.

Sosyal sigortalar yasasındaki değişiklikler sonrası emekli çiftçiler, diğer sigorta fonlarındaki eski emekliler ve yeni emekliler şeklinde kategorilere ayrılıyor. Yunanistan Çalışma Bakanlığı’nın genelgesinde tarımdan geliri olmaya devam etmesine rağmen emekli maaşı kesintiye uğramayacak ve sigorta ödemeyecek çiftçilerin ise şu iki kategorideki çiftçiler olduğu belirtiliyor:

– 2024 yılına kadar OGA’dan gelecek olan emekliler.

– Diğer sigorta fonlarından 12 Mayıs 2016 tarihine kadar, yani Katrugalos yasası yürürlüğe girene kadar, emeklilik başvurusu yapmış olan (veya emekli maaşı alan) emekliler.

Öte yandan 1950 öncesi doğmuş olup da 2017 yılında 67’nci yaşını dolduran çiftçilere ise emeklilik başvurusu yapmaları durumunda EFKA’ya yaptıkları sigorta ödemelerinin iade edileceği belirtildi. Genelgede ayrıca emekliye ayrıldıktan sonra çiftçilik faaliyetlerine devam etmeleri durumunda da sigortaya ödeme yapmaları gerekmediği kaydedildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et