Pes! Tam 14 yıldır ölü olmadığını kanıtlamaya çalışıyor! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Pes! Tam 14 yıldır ölü olmadığını kanıtlamaya çalışıyor!

Pes! Tam 14 yıldır ölü olmadığını kanıtlamaya çalışıyor!

Yannias Diamantis adlı vatandaş tam 14 yıldır ölü olmadığını kanıtlamaya çalışıyor ancak bir türlü başaramıyor.

Her şey bundan 14 yıl önce Yunanistan’da Egaleo Belediyesine oy kullanmaya gittiğinde başladı. “Sen oy kullanamazsın çünkü ölüsün” dediler Diamantis’e. Yani en azından evraklar öyle diyordu.

Bunun üzerine olayı araştıran Yannis Diamantis aynı isim ve soyadına sahip bir başka kişinin Tzanio Hastanesinde yattıktan sonra o dönemde hayatını kaybettiğini tespit etmiş.

Ancak asıl macera ise o andan sonra başlamış.

ANT1 televizyonundaki programa eşiyle birlikte katılan ve başından geçenleri anlatan Diamantis, yanlışın düzeltilmesi için ölen adaşının verilerini Egaleo Belediyesine göndermiş.

Ancak belediye yetkili olmadığı için kendilerini Atina nüfus müdürlüğüne göndermiş. Oradan ise savcıya gönderilen Diamantis’e verilerinin düzeltilmesi için dava açılması gerektiği bilgisi verilmiş.

Bir anda bu işi hallettim diye düşünen Yannis Diamantis mahkeme kararıyla bir şok daha geçirmiş. Mahkeme, verilerin değişebilmesi için davanın sağ Yannis Diamantis değil, ölü Yannis Diamantis tarafından açılması gerektiği gerekçesiyle başvuruyu reddetmiş!

Diamantis’in eşi 14 yıl boyunca bu yüzden birçok sorunla karşı karşıya olduğunu dile getiriyor. Aile priminden istifade edemediklerini, kayın pederinin ölümünden sonra kendilerine miras kalan malları alamadıklarını iddia ediyor.

Ancak 14 yıldır evraklarda ölü olmasına rağmen Yannis Diamantis vergi beyannamesi yapmaya ve vergi ödemeye devam diyor. Zira Maliye için o hâlâ “yaşıyor”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et