Tsipras: İstediğimizi aldık! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Tsipras: İstediğimizi aldık!

Tsipras: İstediğimizi aldık!

15 Haziran’daki Eurogrup toplantısı sonuçlarını değerlendiren Başbakan Aleksis Tsipras “Yunanistan memorandumlardan bir çıkış anlaşması kazandı” ifadelerini kullandı.

Bir sonraki adımın yurtiçine de ülkenin denetimden kurtulabileceği yönünde güçlü bir iyimserlik mesajı geçmesi olduğunu dile getiren Tsipras “Eurorgrup’ta alınan kararla yurtdışına kalkınma konusunda çok güçlü bir mesaj verildi. Yurtiçine verilen mesaj ise daha da güçlü oldu. Evet başarabiliriz. Yeniden kendi ayaklarımızın üzerinde kendi gücümüzle durabiliriz. Soysal devlet oluşturup yeniden egemenliğimize kavuşabiliriz. İstediğimizi aldık. İstediğimiz memorandumlardan bir çıkış anlaşmasıydı” dedi.

Şimdi önemli olanın ülke için yeni bir kalkınma modeli oluşturulması olduğunu ifade eden Başbakan, Eurogrup anlaşmasındaki en önemli cümlenin son paragrafta yer aldığını ve bunun da 2018 yılı Ağustos ayında memorandumların sona erecek olması olduğunu dile getirerek “Hiç ışık olmadan beklemek başka, çıkış yolunu görmek başka” dedi.

Vatandaşlar için adil bir kalkınma modeli geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Aleksis Tsipras “Güvensizliğin, yolsuzluğun, ahbap-çavuş ilişkilerinin, vergi kaçakçılığının, büyük ve küçük skandalların Yunanistan’ını geride bırakalım” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et