Korkutan araştırma: Yunanistan gelecekte çöl olacak! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Korkutan araştırma: Yunanistan gelecekte çöl olacak!

Korkutan araştırma: Yunanistan gelecekte çöl olacak!

DiaNEOsis kuruluşu tarafından iklim değişikliğiyle ilgili yapılan bir araştırma Yunanistan’ın 30 yıl sonraki geleceği ile ilgili endişe verici sonuçlar ortaya serdi.

Araştırma sonuçlarına göre yaz aylarında ortalama sıcaklık bugünkünden 3,8 derece daha fazla artış kaydedecek. Aşırı sıcakların olduğu gün sayısı ise yılda 15-20 gün daha fazla olacak.

Yaz aylarında yağan yağmurlarda %20-30 oranlarında azalma beklenirken, bu durumun tarımı olumsuz etkileyeceği öngörülüyor.

Denizdeki su seviyesinin yarım metre yükselmesiyle birçok yerin sular altına kalacağı hatta meşhur plajların bile yok olacağı ifade ediliyor. Ülke topraklarında %3,5 oranında azalma kaydedileceği ifade edilirken bunun da ülkenin gayrisafi yurtiçi milli hasılasına oranla %2 bir kayıp anlamına geldiği ifade ediliyor.

Araştırmacı Thodoris Georgakopulos sular altında kalacak meşhur plajlar arasında Mikonos’un Ornos ve Vuliagmeni’nin Lemos plajlarının da yer aldığını kaydetti.

Gerekli altyapı çalışmalarının ve iklim planlamasının yapılması durumunda ise bu soruna çözüm üretilebileceği belirtiliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et