Αλεξανδρούπολη: Nέο στρατηγικό σχέδιο για το λιμάνι - Ακυρώνεται ο διαγωνισμός - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αλεξανδρούπολη: Nέο στρατηγικό σχέδιο για το λιμάνι – Ακυρώνεται ο διαγωνισμός

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ήδη μελετά εναλλακτικές για το λιμάνι.

Σε ακύρωση οδηγείται ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης καθώς η στρατηγική του θέση σε συνάρτηση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις αναγκάζουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η απόφαση αυτή, που ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο, κρίθηκε αναγκαία κατά βάση για γεωπολιτικούς λόγους, ιδίως μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία από την ρωσική εισβολή αλλά και την επιδείνωση της ενεργειακής κρίσης που δημιουργούν μία πολύπλοκη και εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση, στην οποία απαιτούνται ικανότητες διαχείρισης και απόλυτης σύμπλευσης με την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγές με γνώση του θέματος εξηγούσαν στο newmoney ότι υπάρχουν έντονες αμφιβολίες ότι κάτι τέτοιο μπορούσαν να φέρουν εις πέρας τα δύο επενδυτικά σχήματα τα οποία και είχαν καταθέσει προσφορές. Ως εκ τούτου η ακύρωση, που αποφασίστηκε σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ήταν μονόδρομος.

Πληροφορίες του newmoney αναφέρουν ότι την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ήδη μελετά εναλλακτικές για το λιμάνι. Δεν αποκλείεται μάλιστα στη συνεδρίαση του ΔΣ να αποφασιστεί το νέο ολοκληρωμένο σχέδιο και η νέα στρατηγική που ακολουθηθεί. Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να αποφασιστεί παράλληλα η ανάγκη άμεσης αναβάθμισης της επιχειρησιακής ικανότητας του λιμανιού, κάτι που σημαίνει την άμεση δρομολόγηση σειράς επενδύσεων.

Πηγή: newmoney.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Ευρώπη σε σοκ από την πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: Είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγράψει η ΕΕ

Πάνω από 810.000 στρέμματα έχουν καεί στη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη φωτιά στην από το 2000, οπότε και ξεκίνησε η καταγραφή δεδομένων από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS).
Devamını oku...
Ειδήσεις

Στον Έβρο Η Μεγαλύτερη Δασική Πυρκαγιά των Τελευταίων 20 Ετών στην Ελλάδα

Νεότερα δορυφορικά δεδομένα που έγιναν σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδεικνύουν τη δασική πυρκαγιά στον Έβρο ως την μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Devamını oku...
Ειδήσεις

Αλεξανδρούπολη: 50χρονος βρήκε τραγικό θάνατο σε λατομείο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας οδηγός φορτηγού σήμερα σε λατομείο, στην Αλεξανδρούπολη.
Devamını oku...