Το βράδυ μέχρι τι ώρα επιτρέπεται μουσική στην Κομοτηνή; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Το βράδυ μέχρι τι ώρα επιτρέπεται μουσική στην Κομοτηνή;

Το βράδυ μέχρι τι ώρα επιτρέπεται μουσική στην Κομοτηνή;

Δυνατότητα διεύρυνσης του χρονικού ορίου εντός του οποίου δύνανται να παίζουν μουσική τα καταστήματα εστίασης, δίνει ο δήμος Κομοτηνής με σχετική απόφαση που έχει εκδώσει.

Η απόφαση ισχύει φυσικά για τα καταστήματα που διαθέτουν νόμιμη άδεια για μουσική, και ορίζει τις σχετικές προϋποθέσεις για την παράταση του χρόνου. Πάντως, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, το όριο αυτό μπορεί να φτάσει τις 3.00 μετά τα μεσάνυχτα. Φυσικά, στην Κομοτηνή τα παράπονα αρκετών δημοτών, που διαμένουν κυρίως κοντά σε μαγαζιά εστίασης τύπου μπαρ, πάντα ήταν μια πραγματικότητα. Οι προϋποθέσεις:

1. Οι Άδειες Χρήσεως και Λειτουργίας Μουσικής ή οι ∆ηλώσεις Γνωστοποίησης Μετάδοσης Μουσικής του άρθρου 2 παρ. 1 & 2 της παρούσης, δίνουν τη δυνατότητα µμετάδοσης µμουσικής µέχρι τις 22:00 κατά τη χειμερινή περίοδο και µέχρι τις 23:00 κατά τη θερινή. Το ωράριο αυτό µπορεί (κατά τη διακριτική ευχέρεια και όχι κατά δεσµία αρµοδιότητα του ∆ήµου) να παρατείνεται κατ΄ εξαίρεση το ανώτατο µέχρι τις 03.00 για τα καταστήµατα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο και µέχρι τις 2.00΄ για τα καταστήµατα, που λειτουργούν σε ανοιχτό χώρο.

2. Για την παράταση του ωραρίου µετάδοσης µουσικής, θα υποβάλλεται στο Τµήµα Αδειοδοτήσεων και Ρύθµισης Εµπορικών ∆ραστηριοτήτων του ∆ήµου Κοµοτηνής σχετικό αίτηµα από τον ενδιαφερόµενο συνοδευόµενο από: α)Αντίγραφο της εν ισχύ Άδειας Χρήσεως και Λειτουργίας Μουσικής ή της ∆ήλωσης Γνωστοποίησης Μετάδοσης Μουσικής. β) ∆ηµοτική Ενηµερότητα (ήτοι βεβαίωση µη οφειλής ∆ήµου-∆ΕΥΑΚ). γ) Μελέτη Μηχανικού για τα µέτρα ηχοµόνωσης που έχουν ληφθεί και για την αποτελεσµατικότητά τους.

Η Μελέτη θα συνοδεύεται µε κάτοψη των χώρων όπου θα αποτυπώνεται η θέση των ηχείων, καθώς και µε υπεύθυνη δήλωση απ΄ την οποία θα προκύπτει ότι η ανώτατη επιτρεπόµενη τιµή της Α-ηχοστάθµης µετρούµενη έξω από την πλησιέστερη νόµιµη κατοικία ή εγκατάσταση που απαιτεί ειδική προστασία, δεν θα ξεπερνά τα 30DB, όταν η πρότυπη ηχητική πηγή δηµιουργεί στο κέντρο του καταστήµατος µια Α- ηχοστάθµη ίση µε 80DB. δ) Εάν το κατάστηµα γειτνιάζει µε κατοικίες ή ξενοδοχεία θα ζητείται υπεύθυνη δήλωση των ιδιοκτητών των οριζόντιων ή καθέτων ιδιοκτησιών ή µονοκατοικιών οι οποίες εφάπτονται κατά τα γεωµετρικά τους όρια µε την εξωτερική επιφάνεια του Κ.Υ.Ε., από την οποία θα προκύπτει η συναίνεσή τους στην αιτούµενη παράταση.

Σε περίπτωση µη χορήγησης της εν λόγω υπεύθυνης δήλωσης, ο ενδιαφερόµενος θα αιτείται τον έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου Καταγγελιών του ∆ήµου Κοµοτηνής, η οποία και θα αποφαίνεται σχετικά. Ολόκληρη η σχετική απόφαση του δήμου Κομοτηνής υπάρχει αναρτημένη στη Διαύγεια.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et