Περισσότεροι δικαιούχοι στην επιταγή ακρίβειας - Azınlıkça
Ειδήσεις

Περισσότεροι δικαιούχοι στην επιταγή ακρίβειας

Fotoğraf arşivden kullanılmıştır.

Εντός του Δεκεμβρίου θα δοθεί η επιταγή των 250 ευρώ – Νέες κατηγορίες δικαιούχων.

Οι λεπτομέρειες έχουν δημοσιευτεί και δεν είναι λίγοι οι δικαιούχοι που αναμένουν την πληρωμή για πρώτη φορά, μιας και η αλλαγή στα κριτήρια έχει ανεβάσει τον συνολικό αριθμό.

Την επιταγή θα λάβουν:

  • • Περίπου 1 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι. Αυτό αφορά όσους λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 800 ευρώ.
  • • Περίπου 30 χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικοι. Δηλαδή όλοι όσοι είναι πάνω από 67 ετών και δεν έχουν κατοχυρώσει ασφαλιστικό δικαίωμα.
  • • Σχεδόν 172 χιλιάδες άτομα με αναπηρία. Αυτό αφορά όσους έχουν οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας.
  • • Σχεδόν 1,5 εκατομμύριο πολίτες που λαμβάνουν ήδη το επίδομα παιδιού.
  • • Περίπου 250 χιλιάδες δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
  • Σε περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης, τότε η ενίσχυση των 250 ευρώ καταβάλλεται και στους δύο δικαιούχους. Σε περίπτωση που και οι δύο σύζυγοι ή τα μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης και υποβάλλουν ξεχωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος τότε η διαδικασία αλλάζει.

Εάν ο αριθμός των εξαρτώμενων μελών είναι ο ίδιος και στις δύο δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, τότε η προσαύξηση της ενίσχυσης για τα εξαρτώμενα μέλη υπολογίζεται έως 50 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενη με τον αριθμό των εξαρτώμενων μελών και καταβάλλεται κατά το ήμισυ στον καθέναν εκ των δύο δικαιούχων.

Εάν ο αριθμός των εξαρτώμενων μελών είναι διαφορετικός στις δύο φορολογικές δηλώσεις, τότε η προσαύξηση της ενίσχυσης για τα εξαρτώμενα μέλη υπολογίζεται έως 50 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενη με τον ελάχιστο αριθμό των εξαρτώμενων μελών στις δύο φορολογικές δηλώσεις και καταβάλλεται κατά το ήμισυ στον καθέναν εκ των δύο δικαιούχων και ο σύζυγος ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης που έχει περισσότερα εξαρτώμενα μέλη λαμβάνει επιπλέον προσαύξηση 50 ευρώ, πολλαπλασιαζόμενη με τη διαφορά των εξαρτώμενων μελών που έχει δηλώσει σε σχέση με τον έτερο σύζυγο ή το μέρος συμφώνου συμβίωσης.

Τέλος, σε περίπτωση που οι σύζυγοι υποβάλλουν κοινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος αλλά δικαιούχος της ενίσχυσης είναι μόνο ο ένας εξ αυτών, καταβάλλεται σε αυτόν η προσαύξηση των 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο που αναγράφεται.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Ειδήσεις

Επιταγή ακρίβειας: Πότε και σε ποιους θα δοθεί το έξτρα επίδομα παιδιού

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα θα χορηγηθεί η επιταγή ακρίβειας ύψους 250 ευρώ σε ένα εκατ. συνταξιούχους με μηνιαία σύνταξη έως 800 ευρώ.
Devamını oku...