Yunanistan ile Bulgaristan Özel Kuvvetleri ortak tatbikat yaptı - Azınlıkça
Ειδήσεις

Yunanistan ile Bulgaristan Özel Kuvvetleri ortak tatbikat yaptı

Yunanistan ile Bulgaristan Özel Kuvvetleri ortak tatbikat yaptı

Yunanistan ile Bulgaristan Özel Kuvvet Komutanlıklarına ait özel operasyon güçleri Bulgaristan’ın güneyinde ortak tatbikat düzenledi.

Tatbikatı Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos, Yunanistan Genel Kurmay Başkanı Oramiral Evaggelos Apostalkis ve Bulgar Savunma Bakanı Krasimir Karakachanov ve Bulgaristan Genel Kurmay Başkanı ile birlikte izledi.

Kammenos tatbikat sonrası yaptığı açıklamada Yunan Özel Kuvvetler Komutanı ve iki ülke Genel Kurmay Başkanlarına teşekkür ederken, tatbikatı gerçekleştiren iki ordu mensuplarını da tebrik etti. Ayrıca ortak tatbikatı izleyen yerel yöneticilere, basın mensuplarına, belediye başkanlarına ve vatandaşlara da teşekkürlerini sundu.

Milli Savunma Bakanı Kammenos yaptığı açıklamada ise “Bulgaristan ve Yunanistan merkezde olmak üzere diğer NATO üyesi Balkan ülkeleriyle kuzeye doğru Kıbrıs, güneye doğru ise İsrail ve teröre karşı olan Arap dünyası ile güçlü bir istikrar ve güvenlik ekseni oluşturacağız. Biz Silahlı Kuvvetlerimiz ile gurur duyuyoruz. Birlikte gönderdiğimiz ortak mesaj ise ‘Avrupa güvenlidir’ mesajıdır. Ancak Merkez Avrupa da Güneydoğu Avrupa ülkelerinin desteğe, kalkınma ihtiyacı olduğunu idrak etmelidir. Çünkü bu ülkeler bütün Avrupa’nın kalkanı niteliğindedir” iadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Yunanistan’ın savunmaya ayırdığı büyük bütçeyle ilgili yönelttiği bir soruya ise Panos Kammenos “Eğer Bulgaristan gibi bu kadar iyi komşularımız olsaydı yıllık bütçemizin bu kadar büyük bir oranını savunmaya ayırmamız gerekmezdi. Ancak bölgemizde çok ülke bizi sevmiyor. Ülke olarak da bu kadar büyük bir bütçeye sahip olma zorunluluğumuz var. Özellikle de mali krize rağmen böyle istikrarsızlaşmış bir bölgede” yanıtını verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et